Matei Dan
Trimis la 03.03.2018Acest proiect didactic prezintă România în perioada 1918 – 1947. Este împartit pe 3 conținuturi si 2 evaluari la final de unitate.
Unitatea cuprinde urmatoarele detalieri: România după Marea Unire, Monarhia și partidele politice în perioada interbelica, România în al Doilea Război Mondial și două teste de evaluare la sfarșit de unitate de invatare. Elevii clasei a VIII – a au folosit resurse si mijloace de învatamant moderne cu accent pe resurse TIC, utilizand OER si Web 2.0.( Platforma AEL, Wikispaces, Wikipedia si You Tube).
Pentru realizarea activitatilor propuse au fost utilizate urmatoarele aplicații:
- pagini wiki, în spații precum:www.wikispaces.com, www.pbworks.com,www.SeedWiki.com,ro.wikipedia.org.
- Answergarden, pentru obținerea de feedback pentru o topică propusă;
- DotVoting, aplicație pentru realizarea de forumuri în vederea votării unor topici propuse, cu facilități de vizualizare grafică a rezultatelor;
- Zoomerang, aplicație pentru realizarea de sondaje online.
La sfârșitul unitatii de învatare elevii au fost capabili sa interpreteze izvoare istorice din diferite surse multimedia și online, să înțeleagă diverse strategii militare, forme de guvernare (democratice si totalitare), au învățat cuvinte istorice noi si să facă comparații între diferite perioade istorice, să alcătuiască frize cronologice, să realizeze proiecte in grup pe Wikispaces, completări pe Wikipedia și sa cunoasca realitatile politico – economice de la inceput de secol XX.
Matei Dan, profesor de Educație civică / socială, Geografie, Istorie
Scoala Gimnaziala Pui, Romania, comuna Pui, Hunedoara
Trimis la 03.03.2018 - 19:31
Unitatea de învățare - România modernă - clasa a VIII-a, Istorie
Anca Ursu
Școala Gimnazială Cristian, Sibiu
Informațiile adunate în acest volum au drept scop promovarea istoriei si tradițiilor poporului român. Acest volum este primul dintr-o serie de trei volume, împărțite pe regiuni: Transilvania, Țara Românească și Moldova.
VirgoeBooks