Fundația Orange

România tradițională în imagini

Concurs

Ana Soficaru

Trimis la 29.02.2020

Istorie
ISTORIE, IV MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Am creat această prezentare deoarece am avut nevoie la clasă de imagini pentru fixarea vizuală a elementelor tradiționale românești care sunt o bază pentru a ne cunoaște rădăcinile.Alte materiale educaționale


Documente


Poziție geografică, harta României, tricolorul, semnificație și simboluri ale culorilor sale, costume tradiționale, dansuri, cetele de juni, fete torcând, picturi de Nicolae Grigorescu si Henry Matisse, cultura lemnului, soba, lada de zestre, ștergare, încăperi ale satelor românești, oameni frumoși: regina Maria a României, țărani cărora le citim pe chip demnitatea.


Ana Soficaru, profesor de Geografie, Istorie, Matematică, Limba și literatura română, Educație muzicală, Științe ale naturii, Dezvoltare personală, Muzică și mișcare, Joc și mișcare

Școala Gimnazială nr. 88, România, Bucuresti, București

Trimis la 29.02.2020 - 19:45


Materiale similare

Dacii, strămoșii noștri

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV

Prezentarea a fost pregătită pentru a familiariza elevii cu informațiile noi referitoare la lecția „Dacii”, disciplina istorie. Aceasta a fost realizată în aplicația Canva și poate fi derulată și sub formă de filmuleț.

Călător prin România

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, II, III, IV

Este un joc didactic (online/fizic) cu ocazia unor evenimente istorice: Ziua Națională, Ziua Unirii. Elevii au de pregătit pentru activitate un proiect în care să prezinte asemenea unui ghid turistic un loc vizitat din România. Pentru a străbate cele 9 regiuni istorice vor rezolva sarcini didactice.