Fundația Orange

Să exersăm tabla înmulțirii

Concurs

Iulia

Trimis la 07.01.2021

Matematică
MATEMATICĂ, II, III, IV MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Este o aplicație pentru consolidare și evaluare la matematică clasele 2-4 pentru Tabla înmulțirii. Aplicația poate fi folosită și pentru predare.Alte materiale educaționale


Documente


Este o aplicație pentru consolidare și evaluare la matematică clasele 2-4 pentru Tabla înmulțirii. Aplicația poate fi folosită și pentru predare.

Aplicația este realizată în Microsoft Excel.

Registrul de calcul are 11 foi de calcul, din care prima este foia denumită Înmulțirea, iar restul foilor cu 1, 2, 3, ...,10.

Prima foia de calcul Înmulțirea există link-uri către Tabla înmulțirii 1 (foile de calcul 1, 2, 3, ... , 10), tabel cu notele pentru fiecare Tablă a înmulțirii, Media notelor (media celor zece rezultate), calificativul obținut în funcție de media notelor și un buton Șterge toate rezultatele, care șterge rezultatele de pe toate foile de calcul 1, 2, ..., 10.

Foile de calcul 1, 2, ... , 10 sunt protejate și se pot introduce date doar în coloanele Rezultat. După introducerea unui rezultat se va tasta ENTER pentru a ajunge la următorul calcul.

Foile de calcul mai conțin o interpretare grafică a rezultatelor, Nota obținută, un link care ne duce la foia de calcul Înmulțirea și un buton de ștergere a rezultatelor doar din foia respectivă.


Iulia, profesor de Fizică, Informatică și TIC

Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, Târgu Jiu, Gorj

Trimis la 07.01.2021 - 17:44


Materiale similare

Să calculăm cu Artie

Matematică
MATEMATICĂ, II

Elevii de clasa a II-a învață să programeze robotul Artie într-o lecție de matematică. Cu ajutorul lui desenează o formă geometrică și rezolvă exerciții și probleme verificându-și cunoștințele legate de înmulțire și împărțire.

Geometria în viața reală

Matematică
MATEMATICĂ, II

Este o lecție de matematică în care elevul, prin intermediul aplicației goosechase, pornește la o ,,vânătoare de comori" în natură. Profesorul monitorizează, analizează rezolvările misiunilor și intervine în timp real. Astfel se realizează o conexiune între geometrie și mediul înconjurător.