Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Fălticeni, județul Suceava

Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni

Ideea de scoală aduce cu sine speranța într-o lume nouă, mai bună. Aici, creativitatea se îmbină cu frumosul, dreptatea cu exigența, aici se formează spiritul fiecăruia dintre noi.

Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni

Școala Nr.1 din Fălticeni, ce poartă numele ilustrului domnitor „Alexandru Ioan Cuza”, își propune să pună la dispoziția educabililor oportunități de instruire a elevilor, de formare a unor cetățeni responsabili, care să manifeste disponibilitate pentru cunoașterea și rezolvarea problemelor comunității locale.

Despre școală:

Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” este cea mai veche școală din Fălticeni. Datorită dezvoltării meșteșugurilor și comerțului, la începutul sec. al XIX-lea s-a simțit tot mai mult nevoia apariției școlilor. Deși în 1839 funcționau în Fălticeni patru școli particulare, reprezentanții clasei superioare ale acelei vremi, au hotărât înființarea unei școli publice.

Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni asigură accesul la educație și oferă șanse egale de dezvoltare personală fiecărui elev, prin dobândirea competențelor cheie, care vor permite tinerilor inserția socială și învățarea pe tot parcursul vieții. Mediul educațional instalat în școală oferă fiecărui tânăr posibilitatea afirmării talentului, aptitudinilor și aspirațiilor în spiritul respectului pentru valori, într-o societate bazată pe cunoaștere.

Despre localitate:Fălticeniul se află în partea de Sud-Est a județului Suceava. Prima atestare scrisă este din 15 martie 1490, când vistiernicul Isac a cumpărat satul Fulticenii de pe Șomuz de la Neacșa, fiica lui Hanea, cu 200 de zloți țărănești, iar cea de a doua, din 12 martie 1554, când Alexandru Lăpușneanu a dăruit moșia cu același nume Mănăstirii Moldovița. Printre personalitățile care s-au născut sau au locuit în acest oraș sunt: Matei Milo, Nicu Gane, Ion Creanga, Mihail Sadoveanu, Eugen și Horia Lovinescu, Nicolae Labiș, Grigore Ilisei, Artur Gorovei, Ion Irimescu, Dimitrie Leonida, Mihai Băcescu, sportiva Maria Olaru și alții.Despre Digitaliada:

Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni dispune de o echipă de cadre didactice competente din punct de vedere profesional, interesate și profund conectate la noutățile din domeniul educațional. Aplicarea la proiectul Digitaliada a venit din dorința de a accesa materiale digitale educaționale diverse, dar și pentru a crea și resurse de calitate care să îmbogățească comunitatea de învățare creată în jurul acestui program educațional.

„Suntem motivați de faptul că elevii noștri își vor îmbunătăți performanța școlară și vor deveni mai atrași în procesul educațional în urma interacțiunii cu echipa Digitaliada.” Prof Maria Brîndușa Nisioi

Contact:

www.alicuza.falticeni.ro