Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava

Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc

Cu o vechime de peste 100 de ani, Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” este spațiul în care multe generații ani la rândul și-au spus povestea, prin ambiție și rezultate își propune să rămână o opțiune relevantă pentru noi elevi și părinți.

Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc

Despre școală:

Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc a fost înființată la 7 mai 1875, când, prin Decret Imperial și prin Ordinul 533 al Ducatului Bucovina, se aproba funcționarea unei școli primare de băieți și fete în Câmpulung, cu regim bugetar de stat și cu predare în limba germană. Școala a funcționat în diferite localuri cum ar fi: clădirea de peste drum de actualul Muzeu al Lemnului, casa Gehl de pe strada Liceului, clădirea R.A.U.C.L. de pe strada T. Ștefanelli.

Începând cu anul 1905, școala funcționează în actualul local, impunător și sobru, situat în centrul orașului. Școala a funcționat cu clase separate pentru băieți, în partea de răsărit, și pentru fete, în jumătatea dinspre apus. Limba de predare a fost germana, dar și româna mai târziu.

Tradiția seculară a Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă”din Câmpulung Moldovenesc și renumele sunt păstrate și amplificate, dovadă fiind rezultatele obținute de elevi la olimpiadele și alte concursuri din țară și străinătate.

Despre oraș:Situat în inima Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc este un loc de un pitoresc aparte, situat la poalele masivului Rarău. Orașul este punctul de plecare pentru principalele destinații turistice bucovinene, în special pentru vizitarea monumentelor de arhitectura medievală, mânăstirile: Voroneț, Humor, Vatra Moldoviței, Sucevița, Dragomirna, și Putna.Despre Digitaliada:Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” este interesată să implementeze cât mai multe proiecte la nivel de școală, cel mai recent fiind proiectul Digitaliada, care pe lângă cursurile gratuite pentru profesori și elevi, care îi vor ajuta să își însușească cunoștințele privind utilizarea de noi tehnologii și metode digitale de predare-învățare, acesta oferă și acces gratuit pe mai multe platforme de învățare.Date de contact:

www.scoalabogdanvoda.ro

Director: profesor Iulia Ionela Niță