Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Vaslui, județul Vaslui

Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui

Ne propunem să le oferim elevilor o educație de calitate, bazată pe inovație și pe diversificare, centrată pe interesele lor, ale comunității, realizată în dialog și prin parteneriat, într-un spațiu deschis care oferă oportunități egale tuturor.

Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui

Despre școală:

Școala Gimnazială „Constantin Parfene” este o instituție de învățământ preuniversitar, ce a fost înființată în anul 1971, care își desfășoară activitatea într-o clădire de patrimoniu.

Rezultatele școlii, preocuparea constantă pentru promovarea și integrarea valorilor europene în procesul didactic, dezvoltarea unui management participativ, realizarea unei educații de calitate au condus la obținerea certificatului de Școală Europeană, de patru ori consecutiv, 2011, 2014 (locul I), 2017 (locul III), 2022 (locul V) în cadrul competiției naționale cu același titlu, organizată de Ministerul Educației.

Ne propunem să le oferim elevilor o educație de calitate, bazată pe inovație și pe diversificare, centrată pe interesele lor, ale părinților, comunității, realizată în dialog și prin parteneriat, într-un spațiu deschis care oferă oportunități egale de acces la educație tuturor, indiferent de situație socială, etnie.

Despre oraș:

Vaslui este reședința si cel mai mare oraș al județului județului Vaslui, Moldova, România. Este atestat documentar în anul 1375.

Primele forme de viață umană pe teritoriul județului Vaslui sunt atestate prin numeroase vestigii arheologice încă din perioada paleoliticului, prin urme de cultură materială (unelte primitive din piatră, os, lemn) scoase la iveală în peste 12 stațiuni arheologice (Târzii și Curteni, Dănești, Tăcuta, Banca, Zorleni, Șuletea, Epureni, Huși).

Despre Digitaliada:

Proiectul Digitaliada ne oferă un context în care cadrele noastre didactice sunt provocate să încerce și alte metode didactice, prin adaptarea stilului de activitate profesională, folosind noi forme de predare-învățare, evaluare, specifice societății informaționale, contribuind astfel la îmbunătățirea performanțelor elevilor prin utilizarea tehnologiei.

Contact:

www.scoala3cparfenevaslui.ro