Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Beclean, județul Bistrița-Năsăud

Școala Gimnazială „Grigore Silași” Beclean

Instituție reper a comunității orașului, școala este cel mai vechi așezământ cultural din Beclean. Școala este un promotor al învățării continue, mereu pregătită să ofere elevilor sprijinul necesar pentru învățare și integrare în societate.

Școala Gimnazială „Grigore Silași” Beclean

FOTO: Școala Gimnazială „Grigore Silași” este cel mai vechi așezământ cultural din Beclean


Despre localitate:

Beclean, cunoscut și ca „Beclean pe Someș”, este un oraș în județul Bistrița-Năsăud, Transilvania. Beclean are o populație de 10.930 locuitori și este un important nod de cale ferată. Localitatea este atestată documentar din 1235. Ca mijloc de protecție împotriva deselor incursiuni tătare au fost ridicate inițial palisade și valuri de pământ. Cetatea a fost construită ulterior, de către familia Bethlen, de care se leagă numele localității. În timpul revoltei curuților (1703-1711) cetatea a fost serios afectată. În anul 1848 generalul revoluționar Józef Bem a obținut la Beclean o victorie asupra trupelor imperiale austriece.

Despre școală Școala este situată în centrul orașului Beclean fiind cel mai vechi așezământ cultural din Beclean, fiind atestată documentar din anul 1902. În anul 1949, școlile cu predare română și maghiară din Beclean se unesc în cadrul aceleiași instituții care primesc actualul amplasament, fosta proprietate a contelui Bethlen. Școala Gimnazială „Grigore Silaș” Beclean e una dintre cele mai mari școli din județul Bistrița-Năsăud.

Despre Digitaliada: Înscrierea în proiectul Digitaliada este o oportunitate pentru comunitatea din Beclean și aduce beneficii educaționale școlii, facilitând accesul la cele mai moderne mijloace de învățământ, la conținut didactic accesibil pe platforme online, urmărind formarea competențelor elevilor și instruirea acestora.

„În calitate de formator Digitaliada, am observat că folosirea metodelor digitale în predare sporește interesul și plăcerea de a învăța a tuturor elevilor. În Școala Gimnazială „Grigore Silași” din Beclean există mulți profesori preocupați de îmbunătățirea metodelor de predare-evaluare, dispuși să învețe și să implementeze metodele oferite de sesiunile de formare ale echipei Digitaliada. Ca membri în proiectul Digitaliada consider că vom oferi mai multe șanse elevilor să progreseze în învățarea și obținerea de competențe prevăzute de programa școlară”, a declarat Directorul instituției, dr. în matematică, prof. Sorin Budișan.

Date de contact:

http://www.scoalagrigoresilasi.ro

Director: doctor în matematică, prof. Sorin Budișan