Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Horodnic de Jos, județul Suceava

Școala Gimnazială „I.G.Sbiera” Horodnic de Jos

Școala Horodnic de Jos „I.G.Sbiera” pune în centrul activității sale elevii, cu ambiții și planuri mari când vine vorba de educația acestora.

Școala Gimnazială „I.G.Sbiera” Horodnic de Jos

Despre școală:

În Horodnic de Jos, învățământul, instituția școlii, s-a bucurat de un respect deosebit din partea comunității încă de la începuturi. Din fiecare generație s-au ridicat tineri care, după terminarea școlii generale, au urmat studii medii și superioare, unii dintre ei finalizându-și pregătirea în centre universitare din țară sau din străinătate.

Prima școală din Horodnic de Jos a fost înființată la 10 iulie 1860, prin decret al Consiliului Țării Bucovina. În anul 1861, școala cu prima ei clasă se deschide de către teologul Nicolai Galin. Școala este amenajată în capelița vechii biserici de lemn peste drumul de pe vale, în dreptul cimitirului.

Școala poartă numele unei personalități marcante, originare din Horodnic de Jos: – Ion G. Sbiera (1836-1916), istoric, profesor universitar, doctor în filosofie, membru fondator (1866) al Academiei Române.

Despre localitate:

Localitatea Horodnic de Jos este o comuna din județul Suceava și constituie una dintre cele mai vechi așezări ale ținutului Bucovinei, fiind atestată documentar din secolul al XIV-lea. Cele mai vechi descoperiri arheologice datează încă din neolitic (6000 – 2000 i.H.).

Primele atestări documentare apar când domnitorii moldoveni încep să țină scriitori în cancelarie. Primul document provine din cancelaria domnitorului Stefan cel Bătrân (Musat), care a domnit în Moldova între anii 1394 – 1399 și în Hronicul căruia se consemnează că Horodnicul de Jos se afla în stăpânirea fraților Iatco, Dumco și Dusco.

Despre Digitaliada:

Școala Horodnic de Jos „I.G.Sbiera” și-a dorit să devină o Școală Digitaliada pentru a oferi un mediu favorabil dezvoltării profesionale și personale a cadrelor didactice și a elevilor.

Cadrele didactice sunt persoane tinere, dornice să folosească tehnologia și inovația, iar copiii din localitatea noastră au demonstrat în timpul orelor online că orele de curs au un impact pozitiv în educația lor. Prin aplicarea la proiectul Digitaliada, copiii beneficiază de oportunități de educare, pe care școala nu le poate furniza prin mijloace proprii.

Parteneriatul cu Digitaliada ridică calitatea învățământului în comuna Horodnic de Jos și contribuie la îmbunătățirea actului educațional.

Contact:scoalahorodnicdejos.wordpress.com