Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Buceș, județul Hunedoara

Școala Gimnazială „Ion Buteanu” Buceș

Școala Gimnazială „Ion Buteanu” din comuna Buceș, județul Hunedoara este o instituție educațională remarcată prin dezvoltare continuă și sprijin permanent față de elevi.

Școala Gimnazială „Ion Buteanu” Buceș

Chiar dacă este o școală din mediul rural, școala Gimnazială „Ion Buteanu” din comuna Buceș a creat un climat propice și cât mai modern pentru procesul educațional. Implicarea profesorilor împreună cu părinții, dar și comunitatea locală se reflectă în rezultatele deosebit de bune la evaluarea națională, dar și la concursuri județene și naționale.

Despre școală:

Școala Gimnazială „Ion Buteanu” din comuna Buceș s-a înființat în anul 1953, dispunând de ciclul primar și gimnazial. Cultura organizațională este caracterizată printr-un ethos profesional înalt.

Valorile dominante sunt: egalitarism, cooperare, munca în echipă, respect reciproc, atașamentul față de copii, respectul pentru profesie, libertate de exprimare, receptivitate la nou, creativitate, entuziasm, dorință de afirmare.

Directorul este deschis și ascultă sugestiile profesorilor, face aprecieri frecvente și sincere la adresa acestora, le respectă competența, le oferă o largă autonomie, îi sprijină și evită un control strict birocratic.

Toate acestea se reflectă pozitiv în activitatea instructiv-educativă și în conduita cadrelor didactice.

Despre localitate:

Comuna Buceș se întinde pe o suprafață de aproape 123 kmp. Aceasta reprezintă 5,8% din suprafața județului Hunedoara. Primele atestări documentare datează din secolul XV, respectiv anul 1439 și vizează satele Buceș, Mihăileni și Stănija.

Satul Dupăpiatră este atestat în anul 1825, satul Buceș- Vâlcan în 1856, iar satul Grohoțele și Tarnița cu un secol mai târziu, respective în anul 1956, odată cu constituirea lor în unități teritoriale distincte în cadrul comunei Buceș.


Despre Digitaliada:

Transformarea digitală este un proces de schimbare a mentalității cadrelor didactice și a conducerii, a modului de realizare a lucrurilor, cu un focus pe gândire strategica, bazată pe informații concrete.

Dincolo de aceste lucruri, transformarea digitală presupune și o schimbare la nivel de cultură organizațională, o îmbrățișare a unor culturi noi, o permanentă evoluție către practici moderne care sunt încă in permanentă schimbare și definire.

Participarea Scolii Gimnaziale „Ion Buteanu" Buceș în cadrul proiectului Digitaliada este una mai mult decât oportună, în contextul dinamicii continue a digitalizării în plan global.

Profesor Pleșa Cristian: „Suntem convinși că adaptarea sistemului de educație și formare la evoluția tehnologică reprezintă un proces complex, necesar pentru pregătirea și perfecționarea resurselor umane și element esențial al dezvoltării, modernizării și inovării societății. Utilizarea noilor tehnologii digitale este calea directă pentru a face școala mai atractivă pentru elevi, mai adaptată nevoilor și stilului lor de viață, mai eficientă în a dezvolta competențe, generând educație pe tot parcursul vieții.”

Profesor Ievuța Mirela: „În prezent, este din ce în ce mai evident impactul transformării digitale asupra societății și a pieței muncii, precum și asupra sistemelor de educație și formare. Din această perspectivă, transformarea digitală în educație este determinată de progresele în materie de conectivitate, utilizarea pe scară largă a dispozitivelor și a aplicațiilor digitale, nevoia de flexibilitate individuală și cererea acută de competențe digitale”.

Director prof. Birău Ioan Dănuț: „Managementul performanței, acolo unde este aplicat corect, poate fi un factor semnificativ ce contribuie la succesul organizației școlare. Pentru exigențele societății contemporane în raport cu școala, nivelul de calitate al procesului didactic este consonant cu integrarea instrumentelor digitale în realizarea performanței sau a excelenței”.

Contact:

Adresă: comuna Buceș, strada Principală, nr. 48

E-mail: sc_buces@yahoo.com

Telefon: 0254.684.362

Director: Prof. Birău Ioan Dănuț