Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Târgoviște, județul Dâmbovița

Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Târgoviște

Visează, crede, realizează este deviza cu care Școala Gimnazială Mihai Viteazul Târgoviște a pornit pe drumul digitalizării.

Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Târgoviște

Despre școală:

Școala Gimnazială Mihai Viteazul este o instituție de învățământ recunoscută pe plan local și județean în care cadrele didactice, elevii și părinții învață permanent și colaborează pentru menținerea stării de bine.

Elevii școlii provin din medii diverse, un procent semnificativ dintre aceștia nu beneficiază acasă de suport în dezvoltarea competențelor digitale pentru dezvoltarea educației, sau nu dispun de echipamente IT.

În acest context, rolul școlii în formarea competentelor digitale și de utilizare a noilor tehnologii ale elevilor este extrem de important, iar cadrele didactice au nevoie să adapteze și individualizeze procesul de învățare pentru a veni în sprijinul elevilor cu cerințe educaționale speciale, ai elevilor din medii defavorizate, familii monoparentale, copii aflați în grija bunicilor, elevilor cu probleme medicale, dar și să sprijine elevii cu performante ridicate.

Despre oraș:

Târgoviște este municipiul de reședință al județului Dâmbovița, Muntenia, România. Reprezintă principalul centru economic, cultural, politic și administrativ al județului Dâmbovița. Este situat în partea central sudică a României, fiind poziționat la trecerea dintre Câmpia Română și dealurile Subcarpaților ce continuă spre Munții Bucegi.

Reședință domnească și capitală între 1396 și 1714, orașul a deținut vreme de circa trei secole statutul de cel mai important centru economic, politico-militar și cultural- artistic al regiunii, Târgoviște fiind cetatea de scaun a Țării Românești.

Din punct de vedere educațional, prima școală din Țara Românească a funcționat la Târgoviște: „Schola greaca et latina” își desfășura cursurile în chiliile de la Mănăstirea Stelea, la jumătatea secolului al XVII-lea, în timpul domniei lui Matei Basarab. În ceea ce privește mediul rural, învățământul dâmbovițean este evidențiat în documente începând din secolul al XVIII-lea.

Despre Digitaliada:

Participarea Școlii Gimnaziale Mihai Viteazul Târgoviște la programul național Digitaliada vine în concordanță cu țintele strategice asumate prin PDI, precum și prin Planul de dezvoltare europeană.

Ne-am dorit să facem parte din comunitatea Digitaliada deoarece implementăm o viziune strategică pe termen lung, pentru dezvoltarea unei educații digitale de înaltă calitate, incluzivă și accesibilă și să valorificăm provocările și oportunitățile create de pandemia de COVID-19, care a dus la utilizarea fără precedent a tehnologiei în scopuri de educație și formare.

De asemenea, prin implementarea programului Digitaliada, dorim să creștem capacitatea profesorilor în utilizarea tehnologiei, dar și modalitatea în care aceștia integrează în mod eficient în ore diverse resurse digitale și echipamente. Numai așa putem să asiguram profesorilor accesul la resurse digitale de calitate, dar și participarea la o comunitate profesionala cu preocupări asemănătoare. (prof. Bobeș Luminița, directorul Școlii Gimnaziale Mihai Viteazul Târgoviște)

Contact:

  • Școala Gimnazială Mihai Viteazul Târgoviște, județul Dâmbovița
  • Email: secretariat@sgmvt.ro
  • Telefon: 0245.211.762
  • Director: Bobeș Luminița