Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Ploiești, județul Prahova

Școala Gimnazială „Rareș Vodă" Ploiești

Încercăm să facem din școală un loc în care să ne simțim liberi, să fim noi, să ne exprimăm fără temeri și să evoluăm, inserând de fiecare dată valori autentice, care fac din fiecare elev, un copil al școlii.

Școala Gimnazială „Rareș Vodă" Ploiești

Despre școală:

Școala Gimnazială „Rareș Vodă” Ploiești (fosta Școală cu Clasele I-VIII Nr. 9) Ploiești), cu sediul în strada Rareș - Vodă nr. 2, își are începuturile în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, situată în una din cele mai vechi suburbii ale orașului, mahalaua Buna Vestire, la limita răsăriteană a târgului domnesc întemeiat de Mihai Viteazul. Actualmente, școala funcționează în două spații, primul pe strada Rareș-Vodă nr. 2, celălalt pe strada Vornicul Boldur nr. 3.

Școala se implică în afara orelor de curs, în activități de educație informală și nonformală, atât cu elevi, cât și părinți, prin implementarea proiectelor educative din diverse domenii de activitate. Încercăm să facem din școală un loc în care să ne simțim liberi, să fim noi, să ne exprimăm fără temeri și să evoluăm, inserând de fiecare dată valori autentice, care fac din fiecare elev, un copil al școlii.

Despre oraș:

Ploiești este municipiul de reședință al județului Prahova, Muntenia, România. Este situat la 60 km nord de București. Este înconjurat de comunele Blejoi (la nord), Târgșoru Vechi (la vest), Bărcănești, Brazi (la sud) și Bucov (la est).

Orașul a crescut începând cu secolul al XVII-lea, pe o moșie cumpărată de Mihai Viteazul de la moșnenii ce o stăpâneau, luând treptat locul vechilor târguri muntenești Târgșor, Gherghița și Bucov ca centru regional al zonei, evoluția sa fiind accelerată de industrializare în special după ce a început exploatarea masivă a zăcămintelor de petrol din zonă și în oraș au apărut mari facilități de rafinare, ceea ce i-a adus porecla de „capitala aurului negru”. În continuare, activitatea sa economică este bazată pe prelucrarea petrolului, orașul având patru mari rafinării, dar și alte industrii legate de această ramură (construcții de mașini, echipamente electrice, întreținere).

Despre Digitaliada:

Într-o societate dinamică, orientată spre dimensionarea informațională, într-un context educativ complex aflat într-o schimbare continuă, școala noastră ca și multe alte școli, se confruntă inevitabil cu o serie de provocări, presiuni și amenințări. Dotările actuale permit desfășurarea unui act educațional bun, însă intenționăm să-l facem și mai bun. Prin participarea în proiectul Digitaliada, ne orientăm către programe noi pe care profesorii noștri să le folosească în actul educativ.

Contact: