Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Bistrița, județul Bistrița-Năsăud

Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Bistrița

„Împreună pentru viitorul copiilor noștri!”
Școala asigură condiții optime pentru fiecare elev, ajutându-l să atingă maximum de capacități intelectuale, morale, civice, dar și să-și dezvolte competențele de relaționare interumană prin munca de echipă

Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Bistrița

„Împreună pentru viitorul copiilor noștri!” este imperativul sub care Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Bistrița asigură condiții optime pentru fiecare elev, ajutându-l să atingă maximum de capacități intelectuale, morale, civice, dar și să își dezvolte competențele de relaționare interumană prin munca de echipă, facilitându-i integrarea în mediul social concurențial.

Despre oraș:

Situat la poalele Munților Bârgău, la mică distanță de Pasul Tihuta, orașul Bistrița este reședința județului Bistrița-Năsăud și totodată cel mai mare oraș din zona. Pe lângă suprafața întinsa și importanța economică și culturală pe care o are îndeosebi în județul din care face parte, Bistrița este cunoscut și datorită originilor sale. Fiind printre cele mai vechi așezări din Transilvania, Bistrița se mândrește cu trecutul sau presărat cu diverse evenimente care au schimbat cursul istoriei acestei așezări și nu numai. Prima atestare documentară datează din 1264.

Primii oameni care au ajuns pe meleagurile pe care astăzi se întinde Bistrița au fost saxonii, care la începutul secolului al XIII-lea au fost răsplătiți cu terenuri și alte beneficii pentru a apăra granițele Transilvaniei. Saxonii au contribuit cu succes la înflorirea acestei mici așezări care, ulterior, a devenit unul dintre cele mai importante puncte de comerț din împrejurimi. Așezarea medievală ce astăzi poartă numele de Bistrița a fost una dintre cele mai frumoase și mai apreciate pe vremuri, însă acest aspect nu s-a schimbat nici astăzi.

Despre școală:

Școala a luat ființă pe data de 1 septembrie 1990, iar din 5 noiembrie 1990 este școală cu statut juridic propriu, numindu-se Școala Generală Nr. 6 Bistrița. Începând cu 7 ianuarie 2013, unitatea școlară și-a schimbat denumirea în Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Bistrița.

Despre Digitaliada:

Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” își propune să devină una dintre școlile de prestigiu din Municipiul Bistrița, apreciată de către elevi, părinți și comunitatea locală pentru eficiența activității instructiv-educative, asigurarea condițiilor materiale necesare unui învățământ de calitate, asigurarea egalității șanselor tuturor elevilor, pentru rezultate deosebite în activitatea de performanță și pentru ancorarea școlii în comunitatea locală și europeană. Participarea în proiectul Digitaliada oferă toate șansele să reușim acest lucru.

Întreg colectivul didactic și-a manifestat interesul pentru folosirea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, lucru la care contribuie și dorința de a dezvolta imaginea școlii în comunitatea locală și de a ajunge la o colaborare optimă cu toți factorii de impact asupra educației.

Date de contact:

www.scoala6bistrita.ro