Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Cleja, județul Bacău

Școala Gimnazială Cleja

Pentru copiii comunei Cleja, școala devine o a doua casă.

Școala Gimnazială Cleja

Despre școală:

Școala Gimnazială Cleja, o școală din mediul rural, pune în lucru un număr mare de proiecte, concursuri, activități, la care elevii și cadrele didactice participă cu mult devotament.

O școală a comunității, în care mulți dintre copiii acesteia au trecut pragul școlii și s-au remarcat prin domenii precum: medicina, învățământ, aviație, poliție, politică, diverse meșteșuguri, IT, dans, artă, poezie, istorie, sport, de la campioni naționali dar și mondiali, oameni care au o recunoaștere și în afara granițelor acestei țări.

Despre oraș:

Cleja (în maghiară Klézse) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Bacău, Moldova, România. Numele de Klézse a fost menționat pentru prima dată în documente în secolul al XIII-lea, însă ca sat mai târziu.

Cea mai veche menționare provine din 1588, când István Klézsei a intrat în conflict cu Mănăstirea Solca, așezământ care dorea să preia o parte din proprietatea sa. În alte surse numele a fost scris ca Clésé, Klescha, Clesia, Cleja, Klézse și Klesia.

Prima atestare documentară cunoscută până în prezent apare în scrisoarea din 1781 a preotului Péter Zöld, adresată episcopului Ignác Batthyány, unde preotul a enumerat Cleja alături de alte 39 de localități ceangăiești moldovenești, necunoscute până la redactarea scrisorii. Acesta a descris-o ca fiind „cea mai de seamă” dintre cele enumerate.

Despre Digitaliada:

Într-o societate globalizată, în care toate activitățile se desfășoară cu ajutorul echipamentelor IT, școala trebuie și este obligată moral să țină pasul cu noile tendințe. Se impune să dezvoltăm competența digitală, o competență cheie a noului secol, nu numai în cadrul orelor de specialitate, dar și la fiecare disciplină școlară.

Pentru Școala Gimnazială Cleja, implementarea proiectului Digitaliada va face diferența și va contribui la motivarea elevilor, la scăderea abandonului școlar, la implicarea tuturor elevilor, în mod constant la activitățile școlare și extrașcolare.

Contact:

http://scoalacleja.ro