Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Coșoveni, județul Dolj

Școala Gimnazială Coșoveni

Școala se află situată în centrul administrativ al comunei, în apropierea drumului european DE 70, într-o clădire construită în 1964. Localul școlii cuprinde 9 săli de clasă, laborator, cancelarie, secretariat, arhivă, cabinetul directorului.

Școala Gimnazială Coșoveni

Despre școală:

În Coșoveni, prima școală a funcționat într-o casă particulară a primului învățător, Șerbănescu Dumitru, care era și dascăl la biserică. Școala din Coșovenii de Jos a fost înființată în 1840 și era frecventată de 16 elevi, iar școala din Coșovenii de Sus, înființată în 1842, era frecventată de 25 de elevi.

Prima promoție de absolvenți ai învățământului de opt ani a fost în anul școlar 1964-1965. Din acest an, școala s-a numit Școala Generală de opt ani, în prezent numindu-se Școala Gimnazială Coșoveni.

Despre comună:

Comuna Coșoveni este așezată în partea estica a județului Dolj, de-o parte și de alta a drumului European 70 și a căii ferate Craiova-București. La 10 km distanță de municipiul Craiova și la 40 km distanță de orașul Caracal. Comună înființată în anul 1950 sub această denumire. A făcut parte din raionul Craiovei (1950-1968). A fost alcătuită din satele Cârcea, Coșovenii de Jos, Coșovenii de Sus (1950-1968), Coșoveni (2004).

Din anul 2004 satul Cârcea s-a desprins de Comuna Coșoveni prin referendum devenind astfel Comuna Cârcea. În secolul al XIX – lea și la începutul secolului al XX, au existat, din punct de vedere administrativ, trei comune distincte: Cârcea, Coșovenii de Sus, și Coșovenii de Jos. Ulterior, cele două sate (Coșovenii de Sus, și Coșovenii de Jos), s-au unificat, formând unul singur: Coșoveni.

Actuala comună Coșoveni s-a format din satele cu același nume care este azi. Această comună s-a numit Deleni (topic dat de un mic deal pe care este așezată, iar mai târziu, adică la 1864, a fost alipită de Comuna Coșoveni de Sus, cu care a stat unită până în 26 martie 1884). Localitate în nordul Câmpiei Romanați, la 13 km sud – est de municipiul Craiova.

Despre Digitaliada:

Urmărind de câțiva ani programul Digitaliada, program de educație digitală ce încurajează folosirea la clasă a metodelor de lucru interactive și respectiv folosirea conținutului digital educativ, cu scopul de a crește performanțele școlare ale elevilor, Școala Gimnazială Coșoveni a decis că cel mai sigur pas pentru a digitaliza procesul de învățare-evaluare este să devină o Școală Digitaliada.

Motivele sunt multe dar scopul este cel mai important și anume acela de a ajuta elevii să învețe din plăcere și din nevoia de a se autodepăși pe ei și chiar pe părinții lor. Noi cadrele didactice dorim să-i ajutăm să înțeleagă mult mai ușor și mai repede noțiunile predate, dar și că aceste noțiune au mare aplicabilitate în viața de zi cu, de aceea folosirea metodelor digitale în predarea anumitor discipline considerăm că ne vor fi de mare ajutor.

Contact:

scoalacosoveni.ro