Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Lăpușata, județul Vâlcea

Școala Gimnazială Lăpușata

Școala Gimnazială Lăpușata este o comunitate educațională activă, care aspiră către digitalizarea proceselor de învățare pentru a reuși să le ofere elevilor săi un standard modern și incluziv de învățare.

Școala Gimnazială Lăpușata

FOTO: Școala Gimnazială Lăpușata


Despre școală:

Școala Gimnazială Lăpușata, situată la 47 km de Rm. Vâlcea, în satul Sărulești din comuna Lăpușata, județul Vâlcea, funcționează într-o clădire construită în anii 1963 și are două cicluri: primar și gimnazial.

Școala Gimnazială Lăpușata își propune să le asigure elevilor săi o educație calitativă prin programele școlare pe care le implementează, precum „Educație pentru cunoaștere”, prin care se urmărește dezvoltarea unor abilități și dobândirea unor noțiuni intuitive, ce vor fi dezvoltate ulterior, pe cale rațională, în cadrul orelor de curs, la toate disciplinele. Pe lângă programele active din rândul școlii, fiecare clasă este dotată cu un calculator cu acces la internet care stă la îndemna pentru satisfacerea curiozității școlare.

În vederea asigurării calității în educație, cadrele didactice din școala noastră au fost preocupate de dezvoltarea pe plan profesional în sensul dobândirii competențelor digitale urmând mai multe cursuri de formare. – director, prof. Cornelia Zamfirache

Despre oraș:

Lăpușata este o comună în județul Vâlcea, Oltenia, România, formată din satele Berești, Broșteni, Mijați, Sărulești, care este Reședința, Scorușu, Șerbănești și Zărnești.

Despre Digitaliada:

Prin aplicarea școlii la proiectul Digitaliada efortul cadrelor didactice de la Școala Gimnazială Lăpușata se întâlnește cu sprijinul oferit prin program pentru a aduce comunitatea școlară la standardele moderne de învățare.

Din perioada pandemiei, de când cursurile s-au desfășurat exclusiv online, accelerarea digitalizării a luat avânt printre elevi și profesori și își doresc să continue în acest demers – având acces mai facil la educație de calitate, incluzivă, punându-se accentul, mai ales, pe educația digital interactivă.

Contact:

Pagina facebook a Școlii Lăpușata