Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Videle, județul Teleorman

Școala Gimnazială Nr. 2 Videle

La Școala Gimnazială Nr. 2 Videle, elevii, părinții, cadrele didactice cred în puterea lui „Împreună” și valorifică permanent beneficiile pe care aceasta abordare le poate aduce pentru întreaga comunitate școlară.

Școala Gimnazială Nr. 2 Videle

Despre școală:

Școala Gimnazială Nr. 2 din localitatea Videle, județul Teleorman este o instituție publică de învățământ, nivel primar și gimnazial. În anul școlar 2022-2023 școlarizează 480 de elevi, cuprinși în 20 de clase, 12 clase învățământ primar, 8 clase învățământ gimnazial.

Sub deviza „Școala îți dă aripi!”, la Școala Gimnazială Nr. 2 Videle, anual se desfășoară numeroase proiecte în parteneriat cu comunitatea, cu antreprenori locali, ONG-uri, Asociații, Fundații, sau implementate prin programul Comisiei Europene în domeniul educației si al învățământului Erasmus+, proiecte menite să transforme Școala Gimnazială Nr. 2 Videle într-o școală în care schimbarea vine prin implicare, preocupare, voluntariat, colaborare cu toți partenerii educaționali. Grație proiectelor accesate și implementate în perioada 2017-2022, echipa Școlii Gimnaziale Nr. 2 Videle a reușit să atragă resurse financiare, materiale, umane care au fost valorificate pentru modernizarea bazei materiale, dar și pentru dezvoltarea personală și profesională a elevilor și a cadrelor didactice.

Ne ghidăm după valori și principii precum cooperare, colaborare, respect, incluziune, diversitate, non-discriminare, suntem în slujba fiecărui elev, astfel încât nimeni să nu rămână în urmă și ne dorim întotdeauna să fim mai buni, pentru elevii noștri, pentru noi, pentru întreaga comunitate.

Despre oraș:

Videle este un oraș din județul Teleorman, Muntenia, România. A fost înființat în anul 1968 prin alipirea la comuna Videle a unor cartiere de case. Deși a trecut prin momente dificile, în momentul de față înregistrează o creștere economică majoră, în pofida faptului că o mare parte a locuitorilor lucrează în orașe învecinate precum: București, Alexandria, Roșiori. Videle este compus din orașul Videle și cartierele aferente lui. Acestea sunt: Cartojanca, Furculești, Fotăchești, Tămăsești și Cosoaia. În acest oraș se găsesc următoarele școli: Școala nr.1, Școala nr.2, Școala nr.3. În acest oraș se află și liceul GST Videle.

Despre Digitaliada:

Profesorii școlii noastre sunt convinși că prin utilizarea noilor tehnologii facem școala mai atractivă pentru elevi, mai adaptată nevoilor și stilurilor lor de viață, mai eficientă în dezvoltarea competențelor. Proiectul Digitaliada constituie o oportunitate pentru inovarea actului didactic, pentru adaptarea acestuia la cerințele actuale de pe piața muncii, pentru pregătirea elevilor pentru o lume în care tehnologia ocupă un loc important.

Contact: