Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Lupeni, județul Hunedoara

Școala Gimnazială Nr. 3 Lupeni

Împreună facem imposibilul posibil este motto-ul Școlii Gimnaziale Nr. 3 Lupeni care, pe lângă misiunea de a crea și oferi educație de calitate, își propune să formeze, în cazul fiecărui copil, profilul unui elev deschis, sociabil și polivalent.

Școala Gimnazială Nr. 3 Lupeni

Împreună facem imposibilul posibil este motto-ul Școlii Gimnaziale Nr. 3 Lupeni care, pe lângă misiunea de a crea și oferi educație de calitate, își propune să formeze, în cazul fiecărui copil, profilul unui elev deschis și receptiv, sociabil și polivalent care să dețină cunoștințe temeinice despre lumea care se dezvoltă permanent, să aibă deprinderi și capacități de adaptare la o societate mereu în schimbare, să aprecieze și să promoveze valorile și practicile democratice, un adevărat cetățean al mileniului III.

Despre școală:

Școala Gimnazială Nr.3 Lupeni este o unitate școlară care vine în întâmpinarea tuturor nevoilor beneficiarilor primari ai actului educațional, copiii.

Deși nu foarte numeros, colectivul de cadre didactice se străduiește să se racordeze la cele mai noi tendințe din peisajul educațional european și nu numai. Aceștia împărtășesc și transmit cele mai nobile valori ale meseriei didactice pentru a contribui direct și eficient la dezvoltarea comunității din care facem parte.

Noua școală și-a început activitatea, cu denumirea Școala Generală Nr. 3, în mod oficial la 1 septembrie 1963. Treptat, aceasta a ajuns să aibă circa 80 de cadre didactice și un efectiv școlar de aproximativ 1.600 de elevi, care învățau în 16 săli de clasă și trei laboratoare.

Școala și-a păstrat denumirea inițială până în anul 2011 când, în conformitate cu noile prevederi legale, a devenit Școala Gimnazială Nr. 3 Lupeni.

În intervalul dintre anii 2010-2013, școala a fost structură a actualului Liceu Tehnologic Lupeni.

Despre oraș:

Municipiul Lupeni este situat în județul Hunedoara, la 20 de km SV de Petroșani. Municipiul aflat la o altitudine de aproximativ 700 m în depresiunea Petroșani la poalele Munților Vâlcan este străbătut de Jiul de Vest.

Orașul dispune de numeroase resurse turistice naturale și antropice, valorificate în cea mai mare parte în stațiunea turistică Straja, cea mai importantă zonă de atracție turistică a municipiului Lupeni și una dintre cele mai frumoase din țară care a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare semnificativă a turismului; aici natura se îmbină într-o armonie deplină cu obiceiurile, munca, istoria și tradițiile oamenilor din aceste locuri.

Despre Digitaliada:

Trăim într-o perioadă caracterizată, mai ales, printr-un ritm alert al schimbărilor. Digitalizarea este soluția care ne permite, printre altele, îmbunătățirea într-o măsură substanțială a calității actului didactic, dar și capacitatea elevilor de a se adapta la un mediu alert în care abilitățile de ordin digital capătă un rol tot mai pregnant.

Contact:

www.gen3lupeni.ro