Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Galați, județul Galați

Școala Gimnazială Nr. 5 Galați

Școala Gimnazială Nr. 5 oferă elevilor trei alternative educaționale: sistemul tradițional, sistemul Step by Step și Programul „A doua Șansă”, care se adresează adulților din comunitate.

Școala Gimnazială Nr. 5 Galați

Despre școală:

Școala Gimnazială Nr.5, având o tradiție de 55 de ani locația din cartierul Micro 17, localitatea Galați, funcționează cu un efectiv de 835 de elevi organizați în 38 de colective, structurate pe trei nivele: primar, gimnazial și liceal, clasele a IX-a și a X-a.

Școala nr. 5, numită „Cuza Vodă” după numele primului Domn al României Unite, Alexandru Ioan Cuza, avea propriul său sigiliu încă din 1865 când era un institut de învățământ numai pentru băieți.

În 1870 se înființează și școala de fete care a funcționat numai cu 2 clase și doua institutoare până în 1889 când a fost preluată de Stat, adăugându-se celor 20 de școli existente până în acel moment. În timp, școala de băieți și cea de fete s-au unit, funcționând într-un local pe strada Morilor.

De-a lungul anilor, această instituție de învățământ a fost mutată în diverse locații, ultima fiind cea dată în folosință la 1 septembrie 1968, în Micro 17, strada Gorunului nr. 6, reunind astfel, nu numai copiii care pășeau pentru prima oară într-o sală de clasă, ci și pe cei care fuseseră nevoiți să străbată mari distanțe din dorința de a se „lumina”.

Primul director, domnul Liviu Burtea, încă ne povestește despre emoțiile profesorilor și elevilor la acel început de an școlar. Au fost ani frumoși, cu multe bucurii și realizări, până la marea încercare din perioada 1998 – 2001, când clădirea a început să se taseze și a trebuit să fie renovată.

Despre oraș:

Galați este municipiul de reședință al județului cu același nume, Moldova, România. Este singura localitate din România decorată cu Crucea de Război Franceză, respectiv Italiană, după rezistența eroică a românilor din oraș împotriva bolșevicilor și-a Puterilor Centrale deopotrivă.

Se află în apropiere de frontiera triplă sudică cu Republica Moldova și Ucraina.Orașul Galați are o istorie încărcată și datorită faptului că este plasat pe Dunăre, o importantă arteră comercial-fluvială europeană. Viața economică s-a dezvoltat în jurul Șantierului Naval, Portului Fluvial, în jurul Combinatului Siderurgic și a Portului Mineralier.

Despre Digitaliada:

Pentru a fi inovativi și eficienți, pentru a ne face lecțiile interesante și interactive, avem nevoie ca activitățile noastre să se desfășoare în săli de clasă și laboratoare dotate cu echipamente IT și cu material didactic de actualitate. Această direcție de dezvoltare reprezintă o prioritate pentru echipa managerială a școlii.

Contact:

www.cuzavoda.ro