Fundația Orange

Scoaterea factorilor de sub radical

Concurs

Koncsárd Anna

Trimis la 15.01.2021

Matematică
MATEMATICĂ, VII MEDIU PREDARE

Materialul realizat în PowerPoint este conceput pentru predarea online, interactivă, pentru clasa a 7-a. Competențe specifice vizate:
- Identificarea relației între puterea cu exponent 2 și rădăcina pătrată a unui număr natural;
- Utilizarea algoritmului de introducerea/scoaterea factorilor de sub radica


Alte materiale educaționale


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Materialul realizat în PowerPoint este conceput pentru predarea online. Noțiunea matematică abordată/explicată nu are un grad ridicat de dificultate, dar are o aplicabilitate vastă în cadrul matematicii, atât în cadrul algebrei, cât și al geometriei, fie la nivel gimnazial, fie la nivel liceal. Bazele se pun la început.

În predarea online întrebările retorice sunt:
„Cu ce rămâne elevul?”,
„Care sunt metodele de captare și de susținere a atenției?”,
„Ce se întâmplă dincolo de ecranul profesorului/elevului?”,
„Eu ca profesor fac tot posibilul pentru ca ora online să fie confortabilă, valoroasă și de folos?”, etc.

Acestea au fost motivele pe care am realizat un material bine gândit pentru introducerea noțiunii de scoatere a factorilor de sub radical.

Prezentarea este distribuită ascultătorilor/elevilor, partea de teorie și primele exemple sunt explicate pas cu pas de profesor (enter+explicație), pe urmă profesorul este facilitatorul, prin adresarea întrebărilor potrivite elevul/elevii rezolvă exercițiile (răspunsul elevului+enter profesor); astfel predarea online devine interactivă, elevul este „nevoit” să parcurgă cu atenție materialul prezentat, și are posibilitatea de a folosi noțiunile matematice, astfel imprimând mai promt în memorie noua noțiune.

Profesorul are posibilitatea de a îndruma elevii nedumeriți, prin explicații necesare pe moment, punând accent pe folosirea corectă a terminologiei specifice aferente în această situație.

În cadrul materialului sunt prezentate trei metode diferite de a scoate factorii de sub radical, astfel fiecare elev are posibilitatea de a decide care metodă este cea mai adecvată pentru stilul lui de învățare.

Aplicabilitatea metodei depinde și de complexitatea exercițiului.

La începutul și la sfârșitul activității sunt propuse exerciții online, prin aplicațiile GeoGebra (preluate de pe geogebra.org ) și LearningApps (realizate de mine), astfel folosindu-ne de beneficiile predării online.


Alte informații

Materialul realizat în PowerPoint este conceput pentru predarea online, interactivă. Profesorul este facilitatorul. Noțiunea matematică abordată are o aplicabilitate vastă în cadrul matematicii.

Materialul este realizat pentru o oră de curs online la clasa a 7-a, conform materiei în vigoare, capitolul: Mulțimea numerelor reale.

Competențe specifice vizate:
- Identificarea relației între puterea cu exponent 2 și rădăcina pătrată a pătratului unui număr natural;
- Scrierea unui număr real în diverse forme;
- Utilizarea algoritmului de introducerea/scoaterea factorilor de sub radical;
- Utilizarea terminologiei specifice noțiunii de număr real în rezolvarea unui exercițiu.


Koncsárd Anna, profesor de Informatică și TIC, Matematică

Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde”, Seini, Maramureș

Trimis la 15.01.2021 - 18:31


Materiale similare

Bingo Educațional

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV, V, VI, VII, VIII

Aplicația Bingo Educațional permite generarea unor cartonașe unice pentru jocul Bingo. Acest joc poate fi utilizat la orice disciplină, de la nivel preșcolar, până la nivel universitar. Toate jocurile elaborate rămân disponibile pentru alți utilizatori. Site: https://cubulet.ro/EduBingo/

Funcțiile trigonometrice în triunghiul dreptunghic

Matematică
MATEMATICĂ, VII

În triunghiul dreptunghic lucrăm, de regulă, cu relațiile metrice și funcțiile trigonometrice exprimate cu ajutorul laturilor. În acest material avem lucruri teoretice, absolut necesare despre aceste funcții trigonometrice, dar și mai multe probleme rezolvate în întregime.