Fundația Orange

Securitatea cibernetică

Concurs

Pop Constanța

Trimis la 07.01.2022

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI ÎNCEPĂTOR PREDARE

În ultimul deceniu, fie că ne-am dorit sau nu, tehnologia și internetul au devenit parte din viața noastră.Au fost foarte multe cazuri când producătorii de software anti-virus au fost depășiți de hackeri, iar multe sisteme informatice au fost sparte. O soluție de securitate maximă este izolarea.


Alte materiale educaționale


Documente


Acest material își propune să îi conștientizeze pe elevi de pericolele ce îi pândesc în mediul online. Soluția de securitate maximă este izolarea totala a dispozitivului. Impiedicarea acestuia să interacționeze cu orice tip de device sau rețea externă. Este o soluție imposibilă, atât timp cât suntem dependenți de conexiuni.

Ne rămane totuși la îndemână varianta să ne securizăm singuri dispozitivele conectate la internet și să fim foarte atenți ce website-uri accesăm și ce fișiere deschidem din e-mail.


Pop Constanța, profesor de Informatică și TIC

Liceul Tehnologic, Feldru, Bistrița-Năsăud

Trimis la 07.01.2022 - 09:19


Materiale similare

Virușii informatici

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII

Pentru a ne proteja împotriva virușilor informatici, este important să folosim software de securitate actualizat, să fim atenți la descărcarea și deschiderea de fișiere sau link-uri suspecte și să adoptăm practici de navigare prudente. Educația cibernetică și conștientizarea sunt de esențiale.

Bingo Educațional

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV, V, VI, VII, VIII

Aplicația Bingo Educațional permite generarea unor cartonașe unice pentru jocul Bingo. Acest joc poate fi utilizat la orice disciplină, de la nivel preșcolar, până la nivel universitar. Toate jocurile elaborate rămân disponibile pentru alți utilizatori. Site: https://cubulet.ro/EduBingo/