Fundația Orange

Tendințe


Seminar de formare în educația digitală, semestrul 1 - Sibiu

Seminar de formare în educația digitală, semestrul 1 - Sibiu

FOTO: Seminar Digitaliada, Sibiu 2019


O nouă sesiune de formare în educația digitală, pentru cadrele didactice, a avut loc la Sibiu, înainte de startul unei noi ediții Digitaliada, dar și a anului școlar 2019 - 2020.

Directori și profesori din cele 50 de școli înscrise în proiect au participat la cursuri de formare și au interacționat cu tehnologia digitală care acum este parte din procesul firesc de predare la clasă. 

La eveniment, care a avut loc în perioada 27 - 30 august 2019, la Sibiu, au participat cadre didactice din 50 de școli, iar profesorii cu vechime în cadrul Digitaliada le-au fost îndrumători celor mai noi intrați în proiect.

Cursurile au fost împărțite pe materii, astfel încât fiecare profesor a avut ocazia să se familiarizeze cu aplicațiile specifice materiei pe care o predă - matematică sau T.I.C..

„Aceste cursuri de formare înseamnă pentru noi, profesorii, că ținem pasul cu tot ceea ce este nou, lucru care îi aduce pe copii mai aproape de noi”, afirmă doamna Magdalena Baciu Iacob, Directorul Școlii ”George Coșbuc”, din comuna 23 August, proaspăt intrată în proiectul Digitaliada.

„După două serii de training Digitaliada mi-am dat seama că am devenit mai curios, m-au făcut să fiu dornic să țin pasul cu evoluția tehnologiei și, la rândul meu, să împărtășesc această cunoaștere a metodelor digitale pe care le învățăm în această familie a Digitaliadei și noilor colegi”, afirmă domnul Gheorghe Moldovan, profesor de matematică la școala gimnazială din Medieșu Aurit, unul dintre formatori.

Profesorii-formatori care au pregătit și susținut prezentările sunt:

  • Gheorghe Moldovan, Școala Gimnazială din Medieșu Aurit,
  • Costel Dudău, Școala Gimnazială Solonț,
  • Constantin Ichim, Școala Gălănești,
  • Carmen Buta, Școala Gimnazială Turnu Roșu,
  • Nicoleta Duma, Școala Gimnazială Băișoara, 
  • Anișoara Apostu, Școala Gimnazială Piscu,
  • Alin Danciu, Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș,
  • Sorin Ban, Școala Gimnazială Sântandrei,
  • Ciprian Ittu, Școala Gimnazială Poiana Mărului
  • Cristina Irimieș, Școala Gimnazială Luna de Sus.

Toate sesiunile de formare au fost coordonate de către expertul educațional Adina Roșca.

„Văd Digitaliada ca pe un progres. Este un proiect foarte bun pentru mine pentru că îl văd atât ca pe o provocare, cât și ca pe o șansă. Dacă starea de bine este instalată, atunci lucrurile vin de la sine. Așa m-am simțit la acest seminar de formare, foarte bine și recunoscătoare pentru tot ceea ce am aflat în legătură cu tehnologia digitală utilizată la clasă”, susține doamna Elena Stănișor, directorul Școlii Gimnaziale Roești.