Fundația Orange

Tendințe


Seminar de formare în educația digitală, semestrul II, Cluj-Napoca

Seminar de formare în educația digitală, semestrul II, Cluj-Napoca

Profesori de matematică și TIC din 18 școli Digitaliada s-au reunit la Cluj-Napoca pentru un nou seminar de formare.

Seminarul s-a adresat profesorilor Digitaliada din școlile aflate în zona de nord-vest a țării după ce, cu doar câteva zile înainte, la seminarul de la București, profesori din 22 de școli Digitaliada din zona de sud-est a țării au fost formați în a folosi instrumente și aplicații digitale recomandate pentru semestrul II

Agenda seminarului de la Cluj a urmat aceeași structură ca seminarul de la București, profesorii primind toate informațiile și materialele necesare pentru un semestru cât mai digital. "Sunt convinsă că dacă nu participam la aceste formări, la acest proiect, nu aveam posibilitatea să îmi extind cunoștințele", spune doamna profesoară de TIC, Gabriela Fogoroș, de la Școala Gimnazială "Matei Basarab" Turnu Roșu, județul Sibiu.

Profesori din toate cele trei ediții Digitaliada s-au cunoscut, au împărtășit practici și experiențe. "Întâlnirea cu profesorii-colegi mai vechi în proiect este binevenită, am aflat informații legate de experiența lor la catedră, de folosirea tabletelor, de reacția copiilor. Este util acest schimb de informații", ne-a mărturisit profesorul de matematică de la Școala Gimnazială Uriu, Sorin Budișan.

Ciprian Baciu, asistent universitar în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a fost invitat să ia parte la sesiunile de formare și ne-a împărtășit impresiile sale: "Impactul pe care îl are proiectul Digitaliada vizează, în special, elevii de la țară, de la sat. De ce? Copiii sunt la fel, nu contează unde se află, la sat sau la oraș; lipsa de informație ne face să fim diferiți. Să îi dăm copilului acces la informație, în primul rând".

Seminar Cluj, 7-10 februarie 2019