Fundația Orange

Sesiuni educaționale despre mediu și reciclare

Alte resurse

Harta Reciclării

Trimis la 13.01.2021

Educație civică / socială
EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, V, VI, VII, VIII ÎNCEPĂTOR PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

O lecție ONLINE interactivă și distractivă despre grija pentru mediu prin colectare separată și reciclarea deșeurilor! Scopul acestei sesiuni educaționale este de a informa elevii despre importanța reciclării și care sunt regulile unei colectări colectări corecte. Toate materialele sunt gratuite.Alte materiale educaționale


Pachetul educațional digital se găsește pe https://hartareciclarii.ro/despre-proiect/sesiuni-online/ și conține:
- Planul de lecție cu detalii, dedicat profesorilor pentru pregătirea orei de curs. Cursurile sunt împărțite pe trei categorii de vârstă: elevi din clase primare, gimnaziu și liceu.
- Suport de curs tip PPT și filmulețe educaționale.
- Document cu informații utile despre ce se colectează și ce nu se colectează separat dedicat părinților pentru a recapitula acasă cu copiii.
- Link-uri către sursele educaționale suplimentare.
- Afișe educaționale pe care le puteți tipări și folosi în școală în colțul de reciclare, la reluarea cursurilor.

Beneficii:
- Profesorii primesc adeverință după susținerea sesiunii online pentru cel puțin o clasă.
- Profesorii de școală generală care vor să educe mai mulți elevi sunt invitați să participe și la ecOprovocarea Junior (tot un proiect al asociației ViitorPlus) - un concurs cu premii totale în valoare de 20.000 lei pentru profesori și școlile lor.
- Elevii își pot personaliza online și descărca de pe hartareciclarii.ro propria diplomă  de participare.


Alte informații

În anul școlar 2019-2020, 634 de profesori, din 416 școli din România și Republica Moldova, au susținut sesiunile educaționale  pentru 42.743 de elevi.

Profesorii ne-au oferit feedback la finalul campaniei, iar aproximativ 97% dintre respondenți (238) au afirmat că ar dori să susțină o nouă sesiune educațională.

Raportul dintre partea teoretică și cea practică a fost apreciat de 82% dintre profesorii respondenți cu calificativul foarte bun și de 15% profesori cu calificativul potrivit. 3 profesori nu au răspuns.


Harta Reciclării

România

Trimis la 13.01.2021 - 16:27


Materiale similare

Stop bullying!

Educație civică / socială
EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, V, VI, VII, VIII

Acesta reprezintă un material didactic util în cadrul orelor de Consiliere și dezvoltare personală/Educație civică/socială în vederea prevenirii activităților de tip bullying.

Bingo Educațional

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV, V, VI, VII, VIII

Aplicația Bingo Educațional permite generarea unor cartonașe unice pentru jocul Bingo. Acest joc poate fi utilizat la orice disciplină, de la nivel preșcolar, până la nivel universitar. Toate jocurile elaborate rămân disponibile pentru alți utilizatori. Site: https://cubulet.ro/EduBingo/