Fundația Orange

Siguranța pe internet. Rețeaua de socializare: prieten sau dușman?

Concurs

Alexandra Bocîrnea

Trimis la 10.02.2019

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V ÎNCEPĂTOR PREDARE

Această lecție destinată elevilor de clasa a V-a îi ajută să conștientizeze avantajele și dezavantajele rețelelor sociale, pe care le utilizează din ce în ce mai des.Proiecte didactice


Documente


Lucrând atât individual, cât și pe grupe, la finalul lecției, elevii vor fi capabili să înțeleagă noțiunile de siguranță pe internet, hărțuire online, dar și modalitățile prin care pot identifica o acțiune de cyberbullying și cum trebuie să procedeze în acest caz. Am ales această metodă modernă - metoda pălăriilor gânditoare - deoarece aceasta este o disciplină ce presupune într-o mai mică măsură colaborarea și interacțiunea dintre elevi. În acest caz, metoda este folosită într-o nouă interpretare în vederea derulării lecțiilor de informatică, ducând la însușirea temeinică și de profunzime a informației.
Realizarea acestui proiect didactic a venit în urma ideii oferite de Digitaliada, care a readus la suprafață preocuparea mea din trecut pentru siguranța pe internet. Având în vedere faptul că utilizarea rețelelor sociale devine o activitate mai mult sau mai puțin obișnuită, consider că este deosebit de important ca de la o vârstă fragedă elevii să ia cunoștință de pericolele internetului și de felul cum se pot feri de ele. Apelând la pregătirea mea pedagogică de până acum, am încercat să proiectez o lecție obișnuită de informatică într-o activitate în care predarea este una eficientă, iar elevii participă în mod activ.


Alexandra Bocîrnea

România, Întorsura Buzăului

Trimis la 10.02.2019 - 16:41


Materiale similare

Aplicații ale programului Scratch

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V

Materialul este un proiect didactic al lectiei: Aplicații ale programului Scratch.

Securitate cibernetică

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V

Proiect de lecție cu fișe de lucru privind Norme de ergonomie și de siguranță. Noțiuni de securitate cibernetică.