Fundația Orange

Simetria

Concurs

Andrei Pănescu

Trimis la 23.01.2018

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, INFORMATICĂ ȘI TIC, VII

Proiectul este conceput pentru uz didactic, venind în ajutorul elevilor, dar și al profesorilor de matematică. El ușurează parcurgerea și înțelegerea temei legate de Simetrie (Simetria față de un punct/Simetria fața de o dreaptă), având parte teoretică, aplicații, dar și un test.Aplicații


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia

https://www.dropbox.com/s/9xxao24njnjgm7p/Proiect%20Simetria%20Andrei%20Panescu%20final.rar?dl=0

Am ales tema "Simetria" pentru aprofundarea studiului personal, dar și din dorința de a oferi colegilor mei un material ușor de parcurs, dinamic și antrenant care să-i atragă spre studiul matematicii.

Noțiunile legate de simetrie au fost o preocupare constantă pentru mine din momentul în care am început studiul pianului. La început nu eram conștient de legătura profundă dintre matematică și teoria muzicală dar pe parcursul înaintării în studiul personal am realizat cât de legate sunt cele două domenii.


Alte informații

Realizator proiect Pănescu Andrei clasa a VII-a
Profesori coordonatori: Apreutesei Maricica- informatică
Gavril Daniela-matematică
Liceul Teoretic "Ioan Slavici ''- Panciu, Vrancea,Romania


Andrei Pănescu

Romania, Focsani, Vrancea

Trimis la 23.01.2018 - 11:53


Materiale similare

AlgAR

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII

AlgAR este o aplicație de mobil destinată începătorilor în domeniul programării care prezintă în mod vizual și interactiv algoritmii esențiali, dar dificili printr-o experiență gamificată cu Realitate Augmentată. Alga, pisica unui programator se pierde, iar elevii o ajută rezolvând o serie de puzzle

Calculul datei Paștilor folosind Tinker

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Cu ajutorul aplicației Tynker am realizat un program de calcul pentru data serbării Paștilor ortodoxe din fiecare an (calendarul Iulian). Pentru acest lucru am folosit algoritmul lui Carl Friedrich Gauss (1777-1855).