Domnul profesor de matematică și TIC, Simion Roman, este martorul "minunii” că elevii uită să mai plece acasă de când lucrează pe tablete. Creator de teste digitale, domnul profesor s-a lăsat atras de acest stil modern de învățământ.
Digitaliada: Care este, în viziunea dumneavoastră, utilitatea proiectului?
Prof. Simion Roman: Tabletele sunt foarte utile pentru învățământ deoarece au un impact direct asupra elevilor. Elevii sunt, oricum, pasionați de tehnologie, o folosesc aproape zilnic, și atunci de ce să nu mergem în lumea lor virtuală? Aplicațiile pot îmbina plăcutul cu utilul. Am început să și creez teste digitale, îmi place. Nu folosesc doar această modalitate, de multe ori e util și lucrul cu creionul, mă refer mai ales la matematică. La informatică e bine să primească teste pe tabletă tocmai pentru că elevul vrea să primească rezultatul direct. În cazul testelor pe foaie durează măcar o zi până primește rezultatul, în timp ce pe tabletă îl primește imediat.
Digitaliada: Cum percep elevii noua abordare?
Prof. Simion Roman: Elevii percep aplicațiile de pe tablete ca pe niște jocuri, dar în spatele acestor jocuri este multă informație, multă educație. Prin joc, învață foarte multe lucruri utile. Mulți copii s-au obișnuit să vadă în școală ceva foarte complicat, mai ales din cauza materiei încărcate. Dar de când lucrează pe tablete, elevii au început să vadă altfel lucrurile, sunt mai atrași și vin cu drag la școală. De multe ori îmi spun: "domn’ profesor, nu mergem la tablete? Hai să mai facem o oră în plus!”