Fundația Orange

Șirul lui Fibonacci - abordare interdisciplinară

Concurs

Moș Alina

Trimis la 30.01.2022

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VIII MEDIU PREDARE

Materialul cuprinde o abordare interdisciplinară a șirului lui Fibonacci și poate fi utilizat la clasa a VIII-a, la disciplina Informatică și TIC, dar și ca activitate extrașcolară. Se realizează conexiuni între discipline din arii curriculare diferite.Alte materiale educaționale


Documente


Secvența numerelor lui Fibonacci a fascinat de-a lungul istoriei pe foarte mulți oameni de știință, matematicieni, fizicieni, biologi, artiști și continuă să o facă chiar și în prezent. Numerele lui Fibonacci sunt considerate a fi modul de măsurare al Dinivității sau sistemul de numărare al naturii.
Materialul cuprinde o abordare interdisciplinară a șirului lui Fibonacci și este destinat elevilor din clasa a VIII-a, la disciplina Informatică și TIC. Se realizează conexiuni între discipline din arii curriculare diferite: Informatică și TIC, Matematică, Fizică, Biologie, Istorie, Educație muzicală, Educație plastică. Materialul poate fi utilizat și ca activitate extrașcolară, de exemplu în cadrul unor cercuri de științe.


Moș Alina, profesor de Informatică și TIC

Liceul Teoretic Pâncota, România, Arad, Arad

Trimis la 30.01.2022 - 17:25


Materiale similare

Arhitectura calculatorului

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VIII

Prezentare power point despre arhitectura calculatorului.

Pagini web

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VIII

Materialul este realizat pentru parcurgerea unității de învățare ”Pagini web”, clasa a VIII-a. Informațiile sunt structurate, pot fi parcurse cu ușurință; sunt integrate elemente de consolidare (learningapps) și, pentru creșterea motivației, site-uri realizate de alți elevi și un concurs, la final.