Fundația Orange

Testimoniale


Sorin Budișan, prof. matematică, Școala Gimnazială Uriu, Bistrița-Năsăud

Sorin Budișan, prof. matematică, Școala Gimnazială Uriu, Bistrița-Năsăud

Sorin Budișan este doctor în matematică, cu o experiență de predare la clasă de 20 de ani. În 2007 a ocupat funcția de asistent universitar la Facultatea de Matematică, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca. La Școala Gimnazială din Uriu predă din 2002. 

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Prof. Sorin Budișan: Consider că este potrivită folosirea tabletelor și a videoproiectorului 10-15 minute la o lecție, pentru vizualizarea mai bună a corpurilor la orele de geometrie în spațiu, sau pentru prezentări grafice mai atractive pentru elevi.

Am observat că elevii sunt foarte interesați și atrași de folosirea tehnicii moderne, mai ales a computerului și a telefonului mobil. Am folosit uneori calculatoarele din cabinetul de informatică pentru o vizualizare și o explicație mai bune la lecțiile de geometrie, în special. Uneori, pentru a accesa mai rapid unele informații, am fost nevoiți să utilizăm telefoanele mobile pentru a accesa informații legate de istoria matematicii, istorioare amuzante cu matematicieni celebri sau, de exemplu, demonstrații grafice ale teoremei lui Pitagora, iar asta pentru a mai crește interesul copiilor la ore. Am constatat astfel că elevii sunt mai receptivi și asimilează mult mai ușor și plăcut informațiile. 

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. participarea la Digitaliada?

Prof. Sorin Budișan: Cred că astfel pot face mai atractive orele pentru elevii mei și consider că, la rândul meu, îmi îmbogățesc cunoștințele în domeniul digital. 

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați alege?

Prof. Sorin Budișan: Îmi place mult matematica, am obținut doctoratul în domeniu și am și predat un seminar și un laborator la Facultatea de Matematică din cadrul UBB Cluj-Napoca.