Fundația Orange

,,Spațiul românesc între diplomație și conflict"

Concurs

d.botgros

Trimis la 14.03.2018

Istorie
ISTORIE, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Aplicațiile padlet pot contribui la realizarea unei lecții de istorie eficientă, în care metodele tradiționale alternează cu cele moderne, iar folosirea tehnologiei stimulează și dezvoltă potențialul creativ al elevilor, orientează procesul de instruire către interesele elevilor dezvoltându-le abilități și competențe necesare secolului XXI.Aplicații


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia

Made with Padlet

Made with Padlet

Instrumentele Web 2.0 constituie un vehicul atractiv pentru învățare. Folosite riguros, ajută elevii în informare, comunicare, dezvoltarea creativității, motivare, pentru că ei nu mai acumulează simplu cunoștințe, ci participă la un dialog fără bariere, prin intermediul facilităților conversaționale oferite de computer.

Padlet este o aplicație software online gratuită care permite utilizatorilor să-și exprime cu ușurință opiniile pe un subiect comun pe un „avizier” virtual (wall). Peretele este, de fapt, o pagină web unde utilizatorii publică mesaje conținând text, imagini, clipuri video și link-uri.

În ciuda aparentei sale simplități, acest ”avizier virtual”, care poate găzdui clipuri video, link-uri, imagini, coduri QR, text etc. poate avea o multitudine de utilizări la clasă, de la webquest la sondaj de opinii, portofoliu digital. Poate fi folosit pentru sesiuni de brainstorming, pentru a posta adrese de Internet utile, cuvinte noi, termeni sau comentarii pe o temă dată etc. Colaboratorii pot fi invitați prin e-mail sau cu ajutorul URL–ului. Instrumentul permite crearea unui număr nelimitat de Padlet-uri.

Are o variantă gratuită, poate fi folosit și fără logare, oferă posibilitatea de a modera comentariile și de a colabora pentru realizarea sarcinii de lucru propuse,
Chestionarele de evaluare create în Google Forms pot fi folosite în lecția de recapitulare și sistematizare a cunoștințelor, ca evaluare cu feed-back imediat.
După completarea testului, elevul are posibilitatea să-și vadă rezultatul obținut și să reia testul pentru a-și corija eventualele greșeli, iar fiecare întrebare poate beneficia și de un feedback prin care se asigură retenția cunoștințelor. Pentru profesor, Google Forms realizează un clasament al tuturor subiecților testați, această bază de date putând fi ușor exportată într-un fișier excel, astfel ajutând profesorul să aibă o imagine clară asupra procesului derulat, asupra disfuncțiilor și asupra elementelor ce necesită îmbunătățire.


Alte informații

Chestionarele de evaluare create în Google Forms:
https://goo.gl/forms/HGu8dzh4bnZ4b82A2
https://goo.gl/forms/6Mktq2tHmsRzk76g2
https://goo.gl/forms/v50WLGSZ5xhTQz1u2
https://goo.gl/forms/isKzGLUFhPptSJV92


d.botgros

Școala Gimnazială Sf.Varvara Aninoasa, România, Aninoasa, Hunedoara

Trimis la 14.03.2018 - 18:26


Materiale similare

(Premiat 2022, Aplicații, V-VIII) Aplicație structurată de învățare a Domnitorilor Români din perioada Medievală

Istorie
ISTORIE, V, VI, VII, VIII

Istoria Românilor - Domnitori și Bătălii este o aplicație de cultură generală care conține informații despre peste 100 de domnitori ai celor două principate române - Țara Românească (Valahia) și Moldova, precum și aproape 150 de bătălii sau campanii militare desfășurate în secolele XIV-XVII.

Ora de Istorie

Istorie
ISTORIE, VIII

Proiectul își propune să faciliteze activitățile desfășurate de profesori și elevi pentru dezvoltarea și formarea competențelor prevăzute de programa școlară. Astfel, pe site puteți găsi lecții, fișe de lucru, teste, hărți și alte materiale didactice.