Fundația Orange

Stop știrilor false!

Concurs

Ani Veronica

Trimis la 21.01.2022

Educație civică / socială
EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, V, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE

Materialul video prezentat vine în sprijinul elevilor pentru a cunoaște mai multe informații despre lumea știrilor false, dar și pentru a-și dezvolta abilitatea de gândire critică în era digitală.Conținut video


Documente


Utilizând în prezent tot mai mult mediul online, este important și util ca elevii să învețe despre rolul informației online în viața oamenilor, modul de informare în era digitală, dar și provocările care apar în identificarea informației incorecte sau incomplete.

Materialul video prezentat vine în sprijinul elevilor pentru a cunoaște mai multe informații despre lumea știrilor false, dar și pentru a-și dezvolta abilitatea de gândire critică în era digitală.

De asemenea, este important ca elevii să înțeleagă că este în puterea și responsabilitatea lor de a decide modul în care se informează online și să fie dispuși să învețe modalități prin care pot evita capcana dezinformării și a știrilor false.


Ani Veronica, profesor de Educație civică / socială

CJRAE Sibiu/ Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga”, Sibiu

Trimis la 21.01.2022 - 20:16


Materiale similare

Pentru un internet mai sigur și mai prietenos

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

Acest videoclip promovează siguranța și amabilitatea online. Copiii pot înțelege puterea cuvintelor, dar și cum afectează bullying-ul.

O altfel de lecție de Educație socială - Cele patru piersici

Educație civică / socială
EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, V

Ideea pentru această resursă educațională a pornit de la un text studiat în clasa a II-a - și anume povestea populară Cele patru piersici - text pe baza căruia am construit o altfel de lecție de Educație socială pentru clasa a V-a.