Fundația Orange

Suratele mele patrulatere

Alte resurse

Fratila Marius

Trimis la 10.03.2017

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Este vorba despre asemanari si deosebiri intre aceste figuri geometrice dar care in esenta toate pleaca de la proprietati comune.Conținut video


Multimedia


In filmuletul pe care il prezint este vorba despre toate paralelogramele particulare invatate de copiii de la clasa a VII-a, in concordanta cu programele scolare aflate in vigoare si care toate pleaca din punct de vedere al proprietatilor de la un trunchi comun de caracteristici, cum ar fi: laturi opuse paralele, unghiuri opuse congruente,diagonalele se impart in parti congruente. Succesiunea de imagini descrie fiecare paralelogram in parte intr-un mod mai neconventional, dar mai atractiv pentru copii, mai ales daca este vorba de a capta atentia acestora, in vederea rezolvarii de probleme care au ca subiect patrulaterul.


Fratila Marius, profesor de Matematică

Scoala Gimnaziala , Romania, Pirscov, Buzău

Trimis la 10.03.2017 - 09:45


Materiale similare

Radicalul - operații

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Radicalul se studiază, mai întâi, în școala gimnazială și este finalizat în liceu, adică în clasa a X a. În acest material accentul cade pe câteva proprietăți ale radicalilor care ne permit să facem operații cu aceștia.

Crimă în lumea matematicii !!

Matematică
MATEMATICĂ, VII, VIII

Cum ar fi să aflați că descoperirea numerelor iraționale l-a făcut pe Pitagora să-și omoare discipolul favorit? Introducerea noțiunii de numere iraționale cu ajutorul unei povești din Grecia Antică.