Fratila Marius
Trimis la 10.03.2017In filmuletul pe care il prezint este vorba despre toate paralelogramele particulare invatate de copiii de la clasa a VII-a, in concordanta cu programele scolare aflate in vigoare si care toate pleaca din punct de vedere al proprietatilor de la un trunchi comun de caracteristici, cum ar fi: laturi opuse paralele, unghiuri opuse congruente,diagonalele se impart in parti congruente. Succesiunea de imagini descrie fiecare paralelogram in parte intr-un mod mai neconventional, dar mai atractiv pentru copii, mai ales daca este vorba de a capta atentia acestora, in vederea rezolvarii de probleme care au ca subiect patrulaterul.
Fratila Marius, profesor de Matematică
Scoala Gimnaziala , Romania, Pirscov, Buzău
Trimis la 10.03.2017 - 09:45
În triunghiul dreptunghic lucrăm cu relațiile metrice și funcțiile trigonometrice exprimate cu ajutorul laturilor. În acest material găsim atât noțiuni teoretice, absolut necesare, cât și mai multe probleme rezolvate în întregime.
Albu Lucian
Neamț
In ciclul primar învățăm operații cu numere zecimale. În școala gimnazială apar numerele întregi și numerele raționale (adică fracțiile ordinare, fracțiile zecimale). Până terminăm școala vom oprea cu toate aceste numere.
Albu Lucian
Neamț