Fundația Orange

Szöveges feladatok megoldási módszerei (Az összehasonlítás módszere)

Concurs

Soos Emőke

Trimis la 30.01.2022

Matematică
MATEMATICĂ, V MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

A következő bemutatóban néhány szöveges feladat megoldásait követhetjük végig. A feladatok célszerűen az összehasonlítás módszerére épülnek, melyeket teljes képernyős üzemmódban, a billentyűk segítségével lépésről lépésre irányíthatunk.Alte materiale educaționale


Documente


A diákok körében a szöveges feladatok megoldása egyre inkább mumussá válik. Nehéz egy adott szövegkörnyezetből az információkat kinyerni, majd matematikai nyelvezetté alakítani. Sőt, ezt az sem könnyíti meg, ha a feladatban szereplő szöveg kicsavart, sok esetben fölösleges információkat tartalmaz. Az általam készített bemutató néhány szöveges feladat megoldását mutatja be lépésről lépésre, ötleteket adva a helyes gondolatmenet felépítésére, egy viszonylag barátságos környezetben.


Soos Emőke, profesor de Matematică

Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Cluj-Napoca, Cluj

Trimis la 30.01.2022 - 13:34


Materiale similare

Fracții ordinare

Matematică
MATEMATICĂ, V

Testul propus se adresează elevilor de clasa a V-a. Este un test de dificultate medie, care poate fi utilizat într-o lecție de consolidare a noțiunii de fracție ordinară.

Google Site în Educație

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

În timpul predării online cu ajutorul paginii Google Site am creat o culegere de exerciții online pentru materia limba și literatura maghiară maternă. Pe această pagină am creat și am grupat exerciții, filme, video și materiale didactice auxiliare (Liveworksheet, Quizizz, Mentimeter, Learningapps).