Fundația Orange

Szöveges feladatok megoldási módszerei (Az összehasonlítás módszere)

Concurs

Soos Emőke

Trimis la 30.01.2022

Matematică
MATEMATICĂ, V MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

A következő bemutatóban néhány szöveges feladat megoldásait követhetjük végig. A feladatok célszerűen az összehasonlítás módszerére épülnek, melyeket teljes képernyős üzemmódban, a billentyűk segítségével lépésről lépésre irányíthatunk.Alte materiale educaționale


Documente


A diákok körében a szöveges feladatok megoldása egyre inkább mumussá válik. Nehéz egy adott szövegkörnyezetből az információkat kinyerni, majd matematikai nyelvezetté alakítani. Sőt, ezt az sem könnyíti meg, ha a feladatban szereplő szöveg kicsavart, sok esetben fölösleges információkat tartalmaz. Az általam készített bemutató néhány szöveges feladat megoldását mutatja be lépésről lépésre, ötleteket adva a helyes gondolatmenet felépítésére, egy viszonylag barátságos környezetben.


Soos Emőke, profesor de Matematică

Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Cluj-Napoca, Cluj

Trimis la 30.01.2022 - 13:34


Materiale similare

Operații cu numere naturale

Matematică
MATEMATICĂ, V, VIII

Acest material reprezintă o scurtă recapitulare a materiei de clasa a V-a referitoare la numerele naturale. Este realizat in format Word și în format digitatal sub forma unui Google Forms.

Divizibilitatea numerelor naturale

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VIII

Acest material este un rezumat al noțiunilor legate de divizibilitate, cuprinde itemi ușori de tip alegere multiplă și itemi medii de tip rezolvare de probleme.