Picovici Mariana
Trimis la 30.01.2022La ȋnceput de clasa a doua, am căutat diverse materiale și resurse didactice deschise care să ȋmi faciliteze asimilarea Tablei Ȋnmulțirii la clasă, dar ceea ce am găsit nu era exact ce ȋmi doream și m-am gȃndit atunci să creez ceva care să ȋmi ușureze activitatea didactică, să fie un joc cu mai puține elemente care să le distragă atenția, să se parcurgă rezolvarea integrală ȋntr-un timp propriu pentru fiecare elev, să nu fie condiționat de timp, astfel ȋncȃt chiar și copiii cu nevoi speciale să reușească parcurgerea acestuia, să le ofere participanților un feedback rapid, respectiv dacă au rezolvat corect o ȋnmulțire să apese butonul „Mai departe”, iar dacă au greșit să revină apăsȃnd butonul „Mai ȋncearcă” și rezultatul greșit să ȋntre ȋntr-un coș de gunoi. Ceea ce a rezultat reprezintă un joc interactiv original ca formă, pornind de la o prezentare Power Point interactivă.
Elevii ȋntotdeauna percep cu reținere asimilarea Tablei Ȋnmulțirii. Puțini sunt cei care așteaptă cu nerăbdarea predarea acestor noțiuni. Acest aspect l-am sesizat și la această serie de elevi și m-am gȃndit să vin cu o modificare, să schimb abordarea clasică, mai ales că avem ȋn sala de clasă o tablă interactivă. După aplicarea jocului, am observat o nouă atitudine față de orele de Matematică, elevii ȋmi cereau ei să ne jucăm, ritmul de calcul s-a accelerat, intervenea feedback-ul rapid din joc. Copiii care nu aveau acasă aparatură electronică performantă și-au dezvoltat abilitățile digitale, am format deseori grupuri de lucru, de ȋntrajutorare, și elevii erau ȋntotdeauna dispuși să-și ajute colegii care aveau nevoie, diminuȃnd astfel chiar și fenomenul bullying și dezvoltȃnd ȋncrederea ȋn sine a fiecărui elev.
Picovici Mariana, profesor de Altă disciplină, Educație plastică
Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu”, Turda, Cluj
Trimis la 30.01.2022 - 14:25
Testele vizează Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a. Materialul este format dintr-un set de 4 teste de antrenament la matematică, teste ce pot fi folosite pentru pregătirea elevilor pentru Evaluarea Națională la sfârșit de an școlar, la clasa a II-a.
Mihaela Ruxandari
Gimnazială Cireșarii, Sibiu
Un material care reunește pe platforma Nearpod o suită de resurse digitale care se pot folosi într-o lecție interdisciplinară.
Didina Botgros
Școala I.G.Duca Petroșani, Hunedoara