Fundația Orange

Tangente duse dintr-un punct exterior la un cerc

Concurs

Jacola Germina

Trimis la 06.01.2021

Matematică
MATEMATICĂ, VII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Lecția este abordată transdiciplinar astfel încât elevii să înțeleagă că matematica se află în tot ce ne înconjoară. Pornind de la imaginea unei biciclete rezolvăm aplicații în care intervine noțiunea de tangentă la cerc și aflăm avantajele utilizării unei biciclete folosind aplicațiile Google.


Proiecte didactice


Documente


V-ați întrebat vreodată ce legătură poate să existe între o bicicleta și o tangentă la un cerc?

În cadrul lecției aflăm informații despre componentele unei biciclete, cum funcționează aceasta, care este mecanismul de funcționare a acesteia, rezolvăm probleme privind determinarea unor lungimi (lanțul bicicletei, etc) utilizând noțiunile învățate în cadrul lecției „Tangente duse dintr-un punct exterior la un cerc”, noțiunea de viteza, învățată la fizică, aflăm o scurtă istorie a bicicletei, beneficiile mersului pe bicicleta și încercăm să aflăm ce legătură poate exista între pasări și tangenta la un cerc, utilizând aplicații Google (Google Forms, Google Slides, Google Docs, Jamboard, Microsoft Whiteboard, videoclipuri și tableta digitală).


Jacola Germina, profesor de Matematică

Școala Gimnazială nr. 2, Videle, Teleorman

Trimis la 06.01.2021 - 21:40


Materiale similare

Matematica Altfel

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material arată că matematica poate fi altfel. Conține idei, linkuri, teste, aspecte de la diferite lecții, fișe de lucru, expoziții cu materialele copiilor și multe altele.

Evaluare

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Planificarea activitatilor de evaluare la disciplina Matematică – clasa a VII-a, semestrul al II-lea.