Fundația Orange

Tangente duse dintr-un punct exterior la un cerc

Concurs

Jacola Germina

Trimis la 06.01.2021

Matematică
MATEMATICĂ, VII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Lecția este abordată transdiciplinar astfel încât elevii să înțeleagă că matematica se află în tot ce ne înconjoară. Pornind de la imaginea unei biciclete rezolvăm aplicații în care intervine noțiunea de tangentă la cerc și aflăm avantajele utilizării unei biciclete folosind aplicațiile Google.


Proiecte didactice


Documente


V-ați întrebat vreodată ce legătură poate să existe între o bicicleta și o tangentă la un cerc?

În cadrul lecției aflăm informații despre componentele unei biciclete, cum funcționează aceasta, care este mecanismul de funcționare a acesteia, rezolvăm probleme privind determinarea unor lungimi (lanțul bicicletei, etc) utilizând noțiunile învățate în cadrul lecției „Tangente duse dintr-un punct exterior la un cerc”, noțiunea de viteza, învățată la fizică, aflăm o scurtă istorie a bicicletei, beneficiile mersului pe bicicleta și încercăm să aflăm ce legătură poate exista între pasări și tangenta la un cerc, utilizând aplicații Google (Google Forms, Google Slides, Google Docs, Jamboard, Microsoft Whiteboard, videoclipuri și tableta digitală).


Jacola Germina, profesor de Matematică

Școala Gimnazială nr. 2, Videle, Teleorman

Trimis la 06.01.2021 - 21:40


Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

Teorema lui Pitagora demonstrată cu ajutorul printării 3D

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Demonstrarea teoremei lui Pitagora poate fi realizată în multe moduri, dar folosirea imprimării 3D poate fi o modalitate interesantă și interactivă de a înțelege conceptul și de a vedea cum funcționează teorema.