Fundația Orange

Teorema fundamentală a asemănării

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 14.11.2017

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru clasa a VII-a, privind însușirea teoremei fundamentale a asemămării.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de Simona Roșu, profesor Digitaliada, revizuit de Ioan Popa, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii de clasa a VII-a vor învăța cum să aplice teorema fundamentală a asemănării, folosind aplicația GeoGebra MathCalculators.

La începutul orei de matematică profesorul va distribui elevilor săi o fișă de lucru în care sunt puse în evidență noțiuni legate de triunghiurile asemenea. După veficarea cunoștințelor, profesorul trece la partea a doua a lecției, vorbindu-le elevilor săi despre teorema fundamentală a asemănării.


Alte informații

Clasa a VII-a - Însușirea teoremei fundamentale a asemănării, utilizând aplicația GeoGebra Math Calculators.


Digitaliada, profesor de Matematică

București

Trimis la 14.11.2017 - 12:18


Materiale similare

Tangente duse dintr-un punct exterior la un cerc

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Lecția este abordată transdiciplinar astfel încât elevii să înțeleagă că matematica se află în tot ce ne înconjoară. Pornind de la imaginea unei biciclete rezolvăm aplicații în care intervine noțiunea de tangentă la cerc și aflăm avantajele utilizării unei biciclete folosind aplicațiile Google.

Matematica Altfel

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material arată că matematica poate fi altfel. Conține idei, linkuri, teste, aspecte de la diferite lecții, fișe de lucru, expoziții cu materialele copiilor și multe altele.