Fundația Orange

Teorema lui Pitagora demonstrată cu ajutorul printării 3D

Concurs

Nicu

Trimis la 31.03.2023

Matematică
MATEMATICĂ, VII MEDIU PREDARE

Demonstrarea teoremei lui Pitagora poate fi realizată în multe moduri, dar folosirea imprimării 3D poate fi o modalitate interesantă și interactivă de a înțelege conceptul și de a vedea cum funcționează teorema.


Proiecte didactice


Documente


Multimedia


Elevii vor fi introduși în atmosfera lecției prin ansamblul printat 3D și câteva discuții pe marginea sa. Ansamblul printat 3D este format din 3 cutii pătrate conectate între ele, imprimate în jurul triunghiului. Triunghiul poate fi umplut cu ceară / plastilină pentru a-i da culoare, cutia mare fiind umplută cu apă. Apa din cutii va fi colorată și sigilată cu bandă transparentă rezistentă la apă. Întoarcerea face ca apa să umple cutia mare sau cele două cutii mai mici.

Ceea ce văd elevii că se petrece în experiment îi va nedumeri / contraria și îi face curioși să afle de ce se întâmplă așa lucrurile. Mai mult, își vor reaminti cu plăcere experimentul și peste 50 de ani.

Imprimarea 3D poate fi o modalitate interesantă de a învăța și de a explora teorema lui Pitagora, deoarece permite vizualizarea triunghiului și a relațiilor dintre laturi într-un mod interactiv. De asemenea, poate fi o modalitate excelentă de a crea modele și prototipuri pentru alte experimente matematice și științifice.


Nicu, profesor de Matematică

Lăcusteni, Vâlcea

Trimis la 31.03.2023 - 14:27


Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

Il presente indicativo dei verbi regolari

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII

Elevii vor invata verbele regulate la indicativ prezent prin intermediul platformei interactive Nearpod, intr-un mod atractiv.