Fundația Orange

Tendințe


Trainerii Orange, formatorii profesorilor din cadrul proiectului Digitaliada

Trainerii Orange, formatorii profesorilor din cadrul proiectului Digitaliada

FOTO: Trainerii Orange și profesorul Rică Zaharia


Suntem în epoca în care am înțeles că orice formator are nevoie să fie format și informat în permanență. Cu ocazia Seminarului Digitaliada organizat la București, Fundația Orange a oferit profesorilor prezenți la eveniment o surpriză de proporții.

Trei dintre trainerii Orange au venit în fața cadrelor didactice pentru a-i familiariza cu metodele alternative de învățare. Cu alte cuvinte, formatorii Orange au oferit cadrelor didactice noi variante de interacțiune și lucru cu elevii la clasă, totul în concordanță cu rigorile prezentului.

Ionuț Vasilescu, Raluca Marinescu și Iulia Lepădatu, formatori în cadrul Orange România, ne-au împărtășit din experiența de a fi formatorul profesorilor de la catedră, într-un interviu la cald.

Digitaliada: Le-ați prezentat profesorilor prezenți la seminarul Digitaliada metode alternative de învățare. Tema a fost una grea pentru voi?

Ionuț Vasilescu: A fost… Am lucrat cam două săptămâni la povestea aceasta. Puneam ceva pe hârtie, ne hotăram că avem forma finală, dar începeau diferențele - noi lucrăm cu adulții, ei lucrează cu copii, trebuie să fie util și pentru profesori și pentru elevi. Am trecut prin procesul acesta de analiză de mai multe ori, am lucrat dedicat timp de aceste două săptămâni și astăzi i-am văzut pe oameni foarte implicați și zâmbitori, deci cred că am ales o temă potrivită.

Digitaliada: Ce materiale ați folosit pentru a vă construi prezentarea?

Raluca Marinescu: Am avut mai multe surse. Ne-am uitat, în primul rând, pe site-ul Digitaliada, să ne acomodăm cu ce fac domniile lor, apoi am cumpărat manuale de matematică, pentru a ne aduce aminte structuri de lecție. Următorul pas a fost să studiem materialele noastre și câteva cărți, să ne reacomodăm cu procesul de învățare și să alegem tema în cunoștință de cauză.

Digitaliada: În cadrul sesiunilor voastre, doamnele și domnii profesori au luat locul elevilor, iar voi v-ați transformat în profesori. Cum a fost pentru tine, Iulia?

Iulia Lepădatu: Pentru mine a fost ca un spațiu de joacă. Am simțit că am avut propriul nostru playground în care noi și domnii profesori am zâmbit foarte mult și am realizat un schimb imens de energie și informație.

Digitaliada: Raluca, te-ai gândit vreodată că vei preda domnilor profesori?

Raluca Marinescu: Nu m-am gândit niciodată că voi preda domnilor profesori. Mai mult decât atât, în noaptea dinaintea Seminarului Digitaliada am visat că dau lucrare la fizică :)

Click pe video pentru a urmări interviul în întregime