Fundația Orange

Triunghi echilateral înscris în cerc

Concurs

Socaciu Liviu-Ignat

Trimis la 28.01.2022

Matematică
MATEMATICĂ, VII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

GeoGebra rezolvă și probleme de distanțe în geometria plană. Vă prezint o problemă de distanțe într-un triunghi echilateral înscris într-un cerc.


Alte materiale educaționale


Multimedia

https://www.geogebra.org/m/xxebta6c

GeoGebra rezolvă și probleme de distanțe în geometria plană. Vă prezint o problemă de distanțe într-un triunghi echilateral înscris într-un cerc.

Considerăm un cerc cu centrul în punctul O și raza R, circumscris unui triunghi echilateral BCD. Dacă E este un punct situat în interiorul triunghiului, atunci suma distanțelor de la punctul E la fiecare latură a triunghiului este egală cu lungimea înălțimii triunghiului.


Socaciu Liviu-Ignat, profesor de Matematică

Gimnazială „Paul Tanco” Monor, România, Monor, Bistrița-Năsăud

Trimis la 28.01.2022 - 17:57


Materiale similare

Bingo Educațional

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV, V, VI, VII, VIII

Aplicația Bingo Educațional permite generarea unor cartonașe unice pentru jocul Bingo. Acest joc poate fi utilizat la orice disciplină, de la nivel preșcolar, până la nivel universitar. Toate jocurile elaborate rămân disponibile pentru alți utilizatori. Site: https://cubulet.ro/EduBingo/

Funcțiile trigonometrice în triunghiul dreptunghic

Matematică
MATEMATICĂ, VII

În triunghiul dreptunghic lucrăm, de regulă, cu relațiile metrice și funcțiile trigonometrice exprimate cu ajutorul laturilor. În acest material avem lucruri teoretice, absolut necesare despre aceste funcții trigonometrice, dar și mai multe probleme rezolvate în întregime.