Fundația Orange

Tutorial pentru înțelegerea principalelor noțiuni legate de Reperul cartezian

Concurs

Iulia

Trimis la 09.02.2019

Matematică
MATEMATICĂ, VII ÎNCEPĂTOR PREDARE

În acest tutorial prezentăm noțiunile de Reper cartezian și Cadrane trigonometrice, explicăm într-o manieră grafică ușor de înțeles și de asimilat noțiunile generale legate de acestea și vizăm înțelegerea manierei de reprezentare a punctelor în plan.Conținut video


Documente


Acest tutorial s-a născut din dragul de Matematică al familiei noastre. Eu am conceput prezentarea și scriptul, tatăl meu a înregistrat vocea, iar mama a făcut editarea video.
În acest tutorial prezentăm noțiunile de Reper cartezian și Cadrane trigonometrice, explicăm într-o manieră grafică ușor de înțeles și de asimilat noțiunile generale legate de acestea și vizăm înțelegerea manierei de reprezentare a punctelor în plan.
Sperăm să vă placă și să le fie de folos elevilor și profesorilor de gimnaziu și așteptăm cu interes feedback-ul dvs.


Iulia

Iași, Iași

Trimis la 09.02.2019 - 22:26


Materiale similare

Funcțiile trigonometrice în triunghiul dreptunghic

Matematică
MATEMATICĂ, VII

În triunghiul dreptunghic lucrăm cu relațiile metrice și funcțiile trigonometrice exprimate cu ajutorul laturilor. În acest material găsim atât noțiuni teoretice, absolut necesare, cât și mai multe probleme rezolvate în întregime.

Operații cu fracții ordinare

Matematică
MATEMATICĂ, VII

In ciclul primar învățăm operații cu numere zecimale. În școala gimnazială apar numerele întregi și numerele raționale (adică fracțiile ordinare, fracțiile zecimale). Până terminăm școala vom oprea cu toate aceste numere.