Fundația Orange

Ultima cazemata din ,,Poarta Focsanilor”

Concurs

Busuioc Lucian

Trimis la 14.03.2018

Istorie
ISTORIE, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Descoperirea neasteptată a unei cazemate în zona orasului Panciu a determinat realizarea acestui soft original, bazat pe o cercetare care nu a facut pana acum obiectul niciunui studiu la nivel national. Prin urmare, tema unică și originală a acestui soft reprezintă o încercare de a aduce realitatea istorică, încă necunoscută, în prezent.Aplicații


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Aplicația este o forma atractivă și interesantă de familiarizare a elevilor de clasa a VIII-a cu unele aspecte din istoria României, din Al doilea Razboi Mondial, când unul dintre elementele importante pentru apărarea teritoriului a fost construirea liniei de fortificatii Poarta Focsanilor.Descoperirea neasteptată a unei cazemate în zona orasului Panciu a determinat realizarea acestui soft original, bazat pe o cercetare care nu a facut pana acum obiectul niciunui studiu la nivel national . Prin urmare, tema unica si originala a acestui soft reprezinta o încercare de a aduce realitatea istorica, inca necunoscuta, în prezent.
Softul se bazeaza pe o cercetare istorica inedita, menita sa dezvaluie o fila de istorie nedescoperita pana acum.Am transpus trecutul istoric in dimensiune virtuala.
Prin acest proiect s-a încercat realizarea unui instrument util care să fie folosit în procesul instructiv-educativ ca auxiliar la tema Actul de la 23 August 1944 la clasele a VIII-a . Se oferă utilizatorilor un suport vizual eficient și hărți interactive. Informația care însoțește hărțile poate fi accesată doar atunci când este cazul.Aplicațiile au scopul de a asigura participarea activă a elevului, dar și înțelegerea,însușirea și consolidarea noilor cunoștințe. El cuprinde informatia istorica intr o forma atractiva si usor de accesat, dar si aplicatii interactive, interesante care sa i consolideze elevului cunostintele dobandite. Totodata am integrat o serie de teste care verifica cunostiintele elevului. De asemenea, profesorul poate sa-si creeze propriile teste cuprinzand itemi diferiti. Pentru a oferi elevului diversitate si atractivitate am creat cateva modele 3D si un joc de cunoastere interactiv.
Softul a fost realizat in Flash Professional CS6 cu limbajul ActionScript 3.0(se bazeaza pe C++),editarea photo,video in photoshop, illustrator. Editarea 3D am realizat o in blender iar joculetul a fost conceput in Unity 5 cu ajutorul limbajului C#.


Busuioc Lucian, profesor de Limba și literatura română

Liceul Tehnologic ”Alexandru Ioan Cuza”, Romania, Panciu, Vrancea

Trimis la 14.03.2018 - 15:41


Materiale similare

IZI world

Istorie
ISTORIE, V, VI, VII, VIII

IZI world este o aplicație ce provoacă imaginația utilizatorului. Aplicația constă într-un set de 20 de evenimente. Utilizatorul alege ce dorește să se întâmple cu acel eveniment, iar aplicația va genera un scenariu posibil din cele 2^20 (1048576) posibile.

România în Al doilea Război Mondial

Istorie
ISTORIE, VIII

România în al Doilea Război Mondial