Fundația Orange

Ultima cazemata din ,,Poarta Focsanilor”

Concurs

Busuioc Lucian

Trimis la 14.03.2018

Istorie
ISTORIE, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Descoperirea neasteptată a unei cazemate în zona orasului Panciu a determinat realizarea acestui soft original, bazat pe o cercetare care nu a facut pana acum obiectul niciunui studiu la nivel national. Prin urmare, tema unică și originală a acestui soft reprezintă o încercare de a aduce realitatea istorică, încă necunoscută, în prezent.



Aplicații


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Aplicația este o forma atractivă și interesantă de familiarizare a elevilor de clasa a VIII-a cu unele aspecte din istoria României, din Al doilea Razboi Mondial, când unul dintre elementele importante pentru apărarea teritoriului a fost construirea liniei de fortificatii Poarta Focsanilor.Descoperirea neasteptată a unei cazemate în zona orasului Panciu a determinat realizarea acestui soft original, bazat pe o cercetare care nu a facut pana acum obiectul niciunui studiu la nivel national . Prin urmare, tema unica si originala a acestui soft reprezinta o încercare de a aduce realitatea istorica, inca necunoscuta, în prezent.




Softul se bazeaza pe o cercetare istorica inedita, menita sa dezvaluie o fila de istorie nedescoperita pana acum.Am transpus trecutul istoric in dimensiune virtuala.
Prin acest proiect s-a încercat realizarea unui instrument util care să fie folosit în procesul instructiv-educativ ca auxiliar la tema Actul de la 23 August 1944 la clasele a VIII-a . Se oferă utilizatorilor un suport vizual eficient și hărți interactive. Informația care însoțește hărțile poate fi accesată doar atunci când este cazul.Aplicațiile au scopul de a asigura participarea activă a elevului, dar și înțelegerea,însușirea și consolidarea noilor cunoștințe. El cuprinde informatia istorica intr o forma atractiva si usor de accesat, dar si aplicatii interactive, interesante care sa i consolideze elevului cunostintele dobandite. Totodata am integrat o serie de teste care verifica cunostiintele elevului. De asemenea, profesorul poate sa-si creeze propriile teste cuprinzand itemi diferiti. Pentru a oferi elevului diversitate si atractivitate am creat cateva modele 3D si un joc de cunoastere interactiv.
Softul a fost realizat in Flash Professional CS6 cu limbajul ActionScript 3.0(se bazeaza pe C++),editarea photo,video in photoshop, illustrator. Editarea 3D am realizat o in blender iar joculetul a fost conceput in Unity 5 cu ajutorul limbajului C#.


Busuioc Lucian, profesor de Limba și literatura română

Liceul Tehnologic ”Alexandru Ioan Cuza”, Romania, Panciu, Vrancea

Trimis la 14.03.2018 - 15:41


Materiale similare

(Premiat 2022, Aplicații, V-VIII) Aplicație structurată de învățare a Domnitorilor Români din perioada Medievală

Istorie
ISTORIE, V, VI, VII, VIII

Istoria Românilor - Domnitori și Bătălii este o aplicație de cultură generală care conține informații despre peste 100 de domnitori ai celor două principate române - Țara Românească (Valahia) și Moldova, precum și aproape 150 de bătălii sau campanii militare desfășurate în secolele XIV-XVII.

Ora de Istorie

Istorie
ISTORIE, VIII

Proiectul își propune să faciliteze activitățile desfășurate de profesori și elevi pentru dezvoltarea și formarea competențelor prevăzute de programa școlară. Astfel, pe site puteți găsi lecții, fișe de lucru, teste, hărți și alte materiale didactice.