Fundația Orange

Un loc pentru activități extrașcolare și extracurriculare - Google Site

Concurs

Gál-Iankó Katalin

Trimis la 29.01.2022

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, LIMBI MODERNE, ALTĂ DISCIPLINĂ, V, VI, VII, VIII ÎNCEPĂTOR PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Acest Site Google conține proiecte pentru activități extrașcolare și extracurriculare. Site-ul a fost creat în limba maghiară, deoarece aparținem minorităților maghiare. Cu ocazia Zilei Minorităților Naționale am organizat un program cultural în limba română care poate fi accesat aici.Aplicații


Documente


În mijlocul unei mari incertitudini și haos, cauzat de pandemie și în învățământ, când fiecare își preda așa cum știa, dar nimeni nu știa dacă este pe drumul cel bun, am simțit nevoia să am un partener alături de care să adun idei, să cartografiem posibilitățile digitale pentru a veni în ajutorul educației digitale online, cu scopul unei munci de calitate. Așa au început să colaboreze două profesoare de limba și literatura maghiară din județele Sălaj (Gál-Iankó Katalin) și Covasna (Kolumbán Krisztina). Împreună am decis să creăm un Site Google în care să adunăm materiale didactice.

Fiind profesori în școli din mediul rural, cu elevi puțin, clasele la care predăm sunt simultane, ceea ce face procesul de predare dificil. Acest Site ușurează munca în predarea la clasele simultane, deoarece elevii unei clase pot aprofunda și fixa cunoștințele dobândite la ore prin rezolvarea fișelor sau a activitățiilor de pe Site.

În timp ce profesorul lucrează sincron cu o clasă, cealaltă clasă lucrează asincron, iar intervenția profesorului nu este necesară, deoarece răspunsurile elevilor sunt corectate de aplicație. Exercițiile, fișele de lucru și jocurile sunt gândite pentru a lucra diferențiat în funcție de nevoile fiecărui elev. În prezent Site-ul este funcțional și este folosit și de alți colegi profesori, acesta fiind într-o continuă dezvoltare.

Link: https://tinyurl.com/2hpdnbb2

Deoarece aparținem minorităților maghiare, acest Site a fost creat în limba maghiară (colega a trimis). Trimitem acum pagina care conține activități extrașcolare. Cu ocazia Zilei Minorităților Naționale am organizat un program cultural în limba română. Sărbătorită în fiecare an pe 18 decembrie, Ziua minorităților naționale și a comunităților lingvistice din România este un bun prilej de a fi împreună. Scopul nostru a fost să încurajăm pe elevii din mediul nefavorabil (rromi) folosirea conținutului digital educațional la clasă integrarea și participarea lor la școală.


Alte informații

Deoarece realizarea unui Site necesită mult timp, iar utilizarea acestuia era indispensabilă, am împărțit sarcinile, iar materialele didactice create au fost distribuite pe acest Site.

Pe parcursul colaborării am constatat faptul că munca în echipă dă rezultate excelente. Cu ajutorul acestui Site punem la dispoziția elevilor o colecție de sarcini online. De cel mai mare ajutor ne-a fost faptul că am reușit să organizăm sarcinile care vor fi folosite pe termen lung într-o singură pagină, pe clase și subiecte, prin care orice educator poate folosi cu încredere instrumentele de info-comunicare.

Siteul nostru a atras atenția Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare din România, organizație din partea căreia am primit de două ori invitația de a prezenta munca noastră în cadrul unei conferințe online și a unui webinar internațional.


Gál-Iankó Katalin, profesor de Religie

Școala Gimnazială nr. 1, Jebucu, com. Almașu, Sălaj

Trimis la 29.01.2022 - 16:05


Materiale similare

My English e-Book

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VIII

„My English e-Book” este un concept site/canal Youtube inter-conectate, care prezintă lecții explicative pentru gramatica limbii engleze, atât video cât și scris. Aceste materiale sunt destinate începătorilor, sunt în limba română și sunt prezentate în varianta cea mai simplă.

(Premiat 2023, Aplicații, V-VIII) Prenons le large!

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII

Prenons le large! (Să pornim în larg!) este o platformă în limba franceză dedicată elevilor de gimnaziu și își propune să ofere activități interactive, accesibile, amuzante sau intuitive pentru învățarea, consolidarea și recapitularea unor unități tematice și gramaticale fundamentale.