Fundația Orange

Unghiul a două drepte în spațiu

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 05.02.2017

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru clasa a VIII-a, privind calcularea măsurii unghiurilor aplicând teoremele învățate.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat în cadrul programului-pilot Digitaliada, revizuit de Simona Roșu, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție de consolidare, elevii vor folosi cunoștințele despre unghiuri în spațiu pentru a le aplica în rezolvarea de exerciții.

Utilizând aplicația GeoGebra 3D Grapher, elevii vor construi pe tabletă diverse corpuri și vor aplica teoremele învățate pentru a calcula măsuri de unghiuri.


Alte informații

Clasa a VIII-a - Calculul măsurii unghiurilor aplicând teoremele învățate, utilizând aplicația GeoGebra 3D Grapher.


Digitaliada, profesor de Matematică

Romania, București

Trimis la 05.02.2017 - 16:57


Materiale similare

Matematica Altfel

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material arată că matematica poate fi altfel. Conține idei, linkuri, teste, aspecte de la diferite lecții, fișe de lucru, expoziții cu materialele copiilor și multe altele.

Funcții de forma f:ℝ→ℝ, f(x) = ax+b, a,b numere reale

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Noțiunea de funcție este prezentă în toată matematica și nu numai. Însușirea corectă a acestei noțiuni este importantă. Ea este des întâlnită și în vorbirea curentă, dar în matematică, noțiunea de funcție are un înțeles precis. Este imporant ca elevii să înțeleagă această noțiune, de aceea vom utiliza aplicația GeoGebra pentru a rezolva exercițiile propuse.