Fundația Orange

Unitatea tematică „Ursulețul răsfățat” - predarea în modelul hibrid (scenariul galben) la clasa pregătitoare

Concurs

Elisabeta Mînecuță

Trimis la 08.01.2021

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, DEZVOLTARE PERSONALĂ, MUZICĂ ȘI MIȘCARE, I MEDIU PREDARE

Am creat pe platforma Livresq o lecție integrată pentru toată săptămâna. Lecția am folosit-o la clasă, iar pentru cei din online am aplicat Flipped classroom. M-am înregistrat video și am prezentat „marea lecție” copiilor. Aceștia au primit linkul lecției și au rezolvat în ritm propriu.


Proiecte didactice


Documente


Multimedia


Linkuri:
- https://library.livresq.com/view/5f8b17a8e050b98410a6b720/
- https://wordwall.net/resource/5438036/descompunerea-numerelor
- https://wordwall.net/resource/5437738/deschide-u%c8%99a-%c8%99i-cite%c8%99te
- https://www.minecuta-cu-idei-didactic.com/blog-educativ/lec%C8%9Bia-ursule%C8%9Bul-capsula-video-pentru-modelul-clasa-inversat%C4%83

Elevii au intrat în Lumea lui Uțu, ursulețul răsfățat, au scris cifra 4 și s-au împrietenit cu litera si sunetul U. Au avut parte de provocări și surprize din partea unor urși celebri: Baloo, Winnie, Gummy Bear, Paddington, Bernard.

La finalul lecției copiii au ascultat minunata poveste „Ursul păcălit de vulpe” în interpretarea superbă a actorilor Eugen Cristea și Cristina Deleanu. Am strecurat câteva jocuri online, două create de mine special pentru lecție, un alt joc este preluat de pe LearningApps. A fost o ocazie de a discuta despre răsfăț.

Elevii din online au primit filmarea în care prezint „marea lecție a săptămânii”. Această „capsulă video” le oferă copiilor ocazia de a revedea explicațiile de câte ori doresc, iar părinții descoperă din tainele predării metodice la clasa pregătitoare. Lecția de pe Livresq am prezentat-o și elevilor ce se aflau la școală.


Elisabeta Mînecuță, profesor de Limba și literatura română, Dezvoltare personală, Muzică și mișcare

Școala Gimnazială Nr. 27 „Anatol Ghermanschi”, Brașov

Trimis la 08.01.2021 - 16:31


Materiale similare

Adunarea și scăderea numerelor naturale în concentrul 0-31

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Aplicațiile existente în cadrul proiectului sunt propuse pentru a fi folosite în cadrul unei lecții de recapitulare și sistematizare a cunoștințelor privind adunarea și scăderea numerelor naturale în concentrul 0-31, fără trecere peste ordin, lecție ce se poate aplica la disciplina MEM - clasa I.

(Premiat 2021, Proiectare didactică, I-IV) Lecții interactive

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I, II

Aplicațiile propuse sunt create pe platforma https://app.wizer.me/profile/Od6AW atât pentru lecțiile de Comunicare în limba română încărcate la categoria proiecte didactice, cât și pentru o evaluare sumativă a unității de învățare „Farmecul iernii”.