Fundația Orange

Unități de măsură. Consolidare

Concurs

Dumitrache Iulia

Trimis la 22.01.2022

Matematică
MATEMATICĂ, V MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

UNITĂȚI DE MĂSURĂ
În cadrul acestei unități de învățare, mi-am propus să realizez prezentarea activității cu un material Canva, am ales să folosesc Google Earth pentru a încuraja asimilarea și fixarea cunoștințelor cu experiențe esențiale de viață.Proiecte didactice


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Fiind o secvență de fixare a acestei unități de învățare, la clasa a V-a, mijloacele alese vor fi de mare ajutor pentru această categorie de vârstă. Elevii vor fi fascinați de oportunitatea de a explora întreaga lume de sus, cu ajutorul imaginilor din satelit, al hărților 3D de teren de pe întregul glob, își vor găsi locuința, școala.
Elevii vor asimila cu plăcere informațiile prezentate, pot desena pe hartă, pot adăuga fotografii și videoclipuri, pot personaliza afișarea, pot salva o vizualizare 3D. Vor înțelege utilitatea noțiunilor de perimetru și arie, în acest fel vor reuși să le aplice în problemele propuse.
La final, vom construi o hartă conceptuală și vom folosi pentru feedback, aplicația interactivă mentimeter. Ca temă, vor fi recomandate un test quizizz, cu întrebări reprezentative.


Dumitrache Iulia, profesor de Matematică

Gimnazială Nr.1 I.L.Caragiale, Romania, I.L.Caragiale, Dâmbovița

Trimis la 22.01.2022 - 10:58


Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

Il presente indicativo dei verbi regolari

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII

Elevii vor invata verbele regulate la indicativ prezent prin intermediul platformei interactive Nearpod, intr-un mod atractiv.