Fundația Orange

Utilizarea programelor / editoarelor WYSIWYG ( What You See Is What You Get - Ceea ce vezi este Ceea ce primesti ) in invatarea limbajului HTML si crearea cat mai rapida a paginilor WEB

Alte resurse

Abibula Aygun

Trimis la 14.01.2020

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, MEDIU PREDARE

Filmuletul prezinta lucrul cu un editor HTML - HyperText Markup Language, in cazul de fata NVU, care permite atat elevilor cat si profesorilor sa creeze pagini WEB intr-o maniera extrem de simpla, sa studieze codul HTML generat apoi, lucrand direct din cod sau, dupa preferinte, in editorul Vizual.
De asemenea se poate adauga cod CSS sau JavaScript dupa preferinte si dupa indicatiile cadrului didactic.


Conținut video


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Este prezentata utilizarea programelor de tip "Ceea ce Vezi este ceea ce primesti"!

Daca doriti, putem spune ca se aseamana cu un editor de texte, numai ca, acest program genereaza cod HTML care poate fi studiat.

Elevii vor putea crea pagini WEB personale care pot fi de asemenea urcate pe servere gratuite in internet sau in serverele locale ale scolii, daca Informaticianul sau Profesorul de TIC seteaza pe un server in intranet un server LAMP sau XAMPP.

Astfel, fiecare elev va putea avea zona sa de lucru invatand cum sa Publice creatiile pe un server WEB.

Se folosesc notiunile cunoscute de la Editoarele de text! ( scriere text, aliniere text, adaugare link-uri in text, inserare imagini, inserare fisiere audio si video, etc, etc ).

Programul NVU este extrem de intuitiv dar mai ales gratuit.

Alaturi de NVU se afla Kompozer, un alt program asemanator celui prezentat in filmulet.

Succes in crearea propriilor pagini web!

Se poate lucra si acasa pentru crearea unei Galerii Foto, o pagina informationala, chiar si o evidenta online a anumitor lucruri, un orar online, etc.

Limita este cerul!

Imaginatie sa aveti si Spor la Lucru!


Alte informații

Deoarece o mare parte din informatie este de natura vizuala am ales sa prezint pe platforma programe care folosesc editarea Vizuala a anumitor fisiere in loc sa scrie cod.

Una este ca un elev si chiar profesor sa memoreze sintaxele de programare si alta este sa utilizeze editarea vizuala iar apoi s astudieze codul pe care editorul il genereaza.

Daca doriti, putem spune ca aceste doua programe, NVU si Kompozer sunt Translatoare din Vizual in limbaj HTML permitand o intelegere mai facila a programarii in domeniul WEB.


Abibula Aygun, profesor de Altă disciplină

Scoala Gimnaziala George Cosbuc 23 August, Romania, 23 August, Constanța

Trimis la 14.01.2020 - 14:26


Materiale similare

Informatică gimnaziu (programare C++)

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII

Cartea „Informatică gimnaziu (programare C++)” se adresează elevilor care doresc să studieze elementele de bază ale algoritmicii și programării calculatoarelor, dar și celor care doresc să-și perfecționeze tehnica.

Blogul ARTelierul

Interdisciplinar
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII

Acest blog aparține filierei vocaționale cu profil artistic a Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina, județul Olt. Aici avem întâlniri virtuale, prezentăm conținuturi, avem abordări pedagogice, redactăm materiale didactice, planificări, ilustrăm informații și purtăm discuții pe teme și proiect.