Fundația Orange

Vânătoarea de comori lingvistice

Concurs

Alexandra Tatu

Trimis la 13.02.2019

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Această activitate folosește un șablon care înfățișează traseul spre o comoară numită, în acest context, comoară lingvistică. Exercițiile sunt de tipul corectarea greșelilor dintr-un text și din enunțuri formulate amuzant pentru a fi percepute și reținute mai rapid.Conținut video


Multimedia


Această activitate folosește un șablon care înfățișează traseul spre o comoară numită, în acest context, comoară lingvistică. Exercițiile sunt de tipul corectarea greșelilor dintr-un text și din enunțuri formulate amuzant pentru a fi percepute și reținute mai rapid. Elevii rezolvă individual cerințele ca mai apoi să se autoevalueze. Pentru fiecare problemă existentă va exista o explicație orală a profesorului.


Obiectivele vizate sunt următoarele: să recunoască cu ușurință varianta corectă (ortograme), să justifice oral alegerea făcută, să cunoască și să își însușească, pentru fiecare ortogramă prezentă, contextul adecvat.
Fiecare exercițiu va fi rezolvat în „Cartea mea de vizită: scrisul”, iar cu o culoare distinctă se va face corectarea răspunsurilor care vor apărea sub denumirea forme corecte. Fiecare elev va număra răspunsurile corecte și le va nota.


Alexandra Tatu, profesor de Limba și literatura română

Școala gimnazială nr. 2, Dârvari, Ciorogârla, România, Ilfov, Ilfov

Trimis la 13.02.2019 - 22:52


Materiale similare

Trăsăturile basmului

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V

Lecția video prezintă o metodă de a preda noțiunile teoretice despre specia literară basm, dar și modul de a realiza o compunere argumentativă pentru această specie literară, respectând noțiunile teoretice și un plan de lucru care conține trăsăturile basmului, astfel încât să fie respectat baremul impus de Ministerul Educației pentru acest tip de compunere.

Hai să cântăm și să corectăm!

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V

Ideea acestei activități a apărut în urma observațiilor anterioare în care ajungeam constant la concluzia că îmbinarea muzicii cu literatura sau cu exercițiile de limbă va stârni interesul elevilor.