Fundația Orange

Vânătoarea de comori lingvistice

Concurs

Alexandra Tatu

Trimis la 13.02.2019

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Această activitate folosește un șablon care înfățișează traseul spre o comoară numită, în acest context, comoară lingvistică. Exercițiile sunt de tipul corectarea greșelilor dintr-un text și din enunțuri formulate amuzant pentru a fi percepute și reținute mai rapid.Conținut video


Multimedia


Această activitate folosește un șablon care înfățișează traseul spre o comoară numită, în acest context, comoară lingvistică. Exercițiile sunt de tipul corectarea greșelilor dintr-un text și din enunțuri formulate amuzant pentru a fi percepute și reținute mai rapid. Elevii rezolvă individual cerințele ca mai apoi să se autoevalueze. Pentru fiecare problemă existentă va exista o explicație orală a profesorului.


Obiectivele vizate sunt următoarele: să recunoască cu ușurință varianta corectă (ortograme), să justifice oral alegerea făcută, să cunoască și să își însușească, pentru fiecare ortogramă prezentă, contextul adecvat.
Fiecare exercițiu va fi rezolvat în „Cartea mea de vizită: scrisul”, iar cu o culoare distinctă se va face corectarea răspunsurilor care vor apărea sub denumirea forme corecte. Fiecare elev va număra răspunsurile corecte și le va nota.


Alexandra Tatu, profesor de Limba și literatura română

Școala gimnazială nr. 2, Dârvari, Ciorogârla, România, Ilfov, Ilfov

Trimis la 13.02.2019 - 22:52


Materiale similare

Sufleu de ciocolată

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VI

Videoclipul este util în însușirea, consolidarea și evaluarea noțiunilor despre substantiv, în special substantivele defective de număr. Materialul îmbină diferite competențe precum: lingvistică, culturală, matematică și digitală. Este ușor de accesat, doar utilizând linkul.

Substantivul. Cazul genitiv

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VI

Este o lecție de achiziție de noi cunoștințe, clasa a VI-a