Fundația Orange

Verbele cu prepoziții bicazuale în limba germană (animație)

Concurs

Sabina Iordache

Trimis la 24.01.2020

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Această animație ajută elevii care învață limba germană să înțeleagă mai bine utilizarea verbelor cu prepoziții bicazuale (care cer folosirea dativului sau acuzativului): liegen, legen, stehen, stellen, sitzen, setzen, stecken și hängen.Conținut video


Documente


Cu ajutorul imaginilor prezente în animație, elevii pot discerne mai bine diferența dintre verbele care exprimă locația obiectelor și care se folosesc cu cazul dativ (stehen, liegen, sitzen) și cele care exprimă direcția/mișcarea acestora (stellen, legen, setzen), situație în care folosim cazul acuzativ.

Verbele ”stecken” și ”hängen” pot fi folosite cu ambele cazuri, în funcție de sensul pe care îl exprimă (dacă ilustrează starea sau mișcarea obiectelor).

Se recomandă folosirea acestei animații după ce elevilor li s-au prezentat în prealabil la clasă câteva aspecte teoretice ale acestei probleme gramaticale.

Materialul video a fost deja publicat pe canalul meu de youtube, Super Deutsch: https://www.youtube.com/channel/UC7p1W-js5jY5ZOym556S4_Q, dar poate fi utilizat și în cadrul acestui concurs.


Sabina Iordache, profesor de Limbi moderne

Liceul Teoretic , Romania, Calarasi, Călărași

Trimis la 24.01.2020 - 11:26


Materiale similare

La Grande Cérémonie du Passé Composé

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII

Gramatica poate fi amuzantă și chiar interesantă dacă e transpusă în povești. Este ceea ce își propune „La Grande Cérémonie du Passé Composé”, adică o mare ceremonie în Regatul Verbelor, unde ritualul inițierii (transformarea în perfect compus) presupune magie. Și povestea la trecut poate începe.

Students in the kitchen

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VIII

Materialul oferă informații necesare elevilor care se pregătesc să intre în domeniul profesional și tehnic , specializarea Ospătar(chelner) vânzător în alimentație. Este prezentat vocabularul obiectelor de inventar si imaginile aferente.