Fundația Orange

Verpackungen und Mengen

Concurs

Silvana Veștemean

Trimis la 30.01.2022

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Pentru a crea o lecție interactivă am ales să folosesc platforma „LivresQ” în cadrul căreia am integrat și o altă platformă precum și diverse exerciții folosind imagini specifice temei alese. Tema acestei lecții o reprezintă ambalajele și cantitățile.


Alte materiale educaționale


Galerie imagini, clic pentru zoom


Vă rog accesați lecția aici: https://view.livresq.com/view/61f6bc832d4428000a63cc91/#verpackungen_und_mengen

Materialul conține trei pagini, cea intitulată „Verpackungen und Mengen”, cea denumită „Übungen” și o a treia pagină care este destinată aprecierii elevilor pentru participarea activă în cadrul lecției.

Platforma poate fi accesată atât de profesor în timpul orei, cât și de elevi ulterior, pentru a repeta materia parcursă. Lecția se trimite foarte simplu, sub formă de link pe care aceștia îl accesează.

În cadrul orei profesorul începe cu prima pagină pentru a prezenta tipurile de ambalaje iar la fiecare exemplu poate interactiona cu elevii, încercând să stabilească împreună despre ce ambalaje este vorba cu ajutorul imaginilor iar ulterior la ce anume se folosește fiecare ambalaj. După ce elevii oferă exemple de conținuturi, profesorul poate „dezvălui” și exemplele proprii cu ajutorul platformei.

A doua pagină este destinată consolidării iar elevii parcurg un joc de tip „multiple choice” în cadrul platformei „Wordwall” unde trebuie să aleagă varianta corectă de ambalaj pentru fiecare conținut.

Al doilea exercițiu îl reprezintă un dialog între un vânzător și un client, în cadrul căruia elevii trebuie să aleagă cantitatea corespunzătoare fiecărui produs. De altfel, în cadrul acestor exerciții se poate urmări și pronunția cuvintelor noi însușite.

Am folosit această lecție la clasă iar elevii au fost foarte încântați și curioși să descopere singuri pagina. Utilizând astfel de aplicații, elevii vizualizează conținutul predat, reușind să coreleze mai ușor termenii în limba străină, asociându-i cu diversele imagini prezentate.


Silvana Veștemean, profesor de Limbi moderne

Școala Gimnazială „Ioan Opriș”, Turda, Cluj

Trimis la 30.01.2022 - 18:21


Materiale similare

Bingo Educațional

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV, V, VI, VII, VIII

Aplicația Bingo Educațional permite generarea unor cartonașe unice pentru jocul Bingo. Acest joc poate fi utilizat la orice disciplină, de la nivel preșcolar, până la nivel universitar. Toate jocurile elaborate rămân disponibile pentru alți utilizatori. Site: https://cubulet.ro/EduBingo/

Google Site în Educație

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

În timpul predării online cu ajutorul paginii Google Site am creat o culegere de exerciții online pentru materia limba și literatura maghiară maternă. Pe această pagină am creat și am grupat exerciții, filme, video și materiale didactice auxiliare (Liveworksheet, Quizizz, Mentimeter, Learningapps).