Fundația Orange

Media


Viceprimar comuna Florești: Este clar că ne îndreptăm spre digitalizare

Viceprimar comuna Florești: Este clar că ne îndreptăm spre digitalizare

FOTO: Viceprimarul comunei Florești


Autoritățile locale din Florești susțin și participă la evenimentele organizate de Școala Gimnazială Luna de Sus. Bogdan Pivariu, viceprimarul comunei, ne-a vorbit despre ce înseamnă Digitaliada pentru școala din comună, despre educație și viitor.

Digitaliada: Domnule viceprimar, proiectul Digitaliada a ajuns și în Școala Gimnazială Luna de Sus. Ce ne puteți spune despre acest lucru?

Viceprimar Florești: Mă bucur foarte tare că acest proiect a ajuns în Luna de Sus pentru că, astfel, elevii acestei școli au șansa să experimenteze și chiar să fie introduși în tot ceea ce înseamnă mediu digital pentru că, probabil, viitorul așa va fi, digital. 

Digitaliada: În luna septembrie a avut loc lansarea oficială a proiectului în școală. Cum a fost acea activitate?

Viceprimar Florești: Am avut atunci plăcerea de a participa, alături de echipa de implementare a proiectului, la dechiderea oficială. Am avut, astfel, oportunitatea și șansa de a experimenta ceea ce urmează copiii să învețe și anume, să folosim și noi materialele care fac subiectul acestui proiect. A fost o experiență deosebit de interesantă, am văzut că sunt lucruri modulare care pot fi aplicate în toate activitățile școlare.

Digitaliada: Cum vedeți faptul că, odată cu proiectul Digitaliada, școala are instrumente digitale pe care, poate, nu le au școli din mediul urban?

Viceprimar Florești: Mi-aș dori foarte mult ca aceste instrumente să apară peste tot, atât în mediul rural, cât și în cel urban, pentru că, din punctul meu de vedere, tehnologia este ceva care vine peste noi, ne va copleși și va trebui să ne adaptăm acestei schimbări; în plus, trebuie să pregătim generația tânără, inclusiv generația mea, pentru digitalizare, trăim în epoca vitezei și sunt lucruri pe care, învățându-le de pe băncile școlii, o să ne ușureze apoi munca, existența de zi cu zi; e clar că ne îndreptăm spre digitalizare.