Fundația Orange

Comunicate de presă


Videoconferințe gratuite pe platforma interactivă „Învățare și testare online” a Digitaliada

Videoconferințe gratuite pe platforma interactivă „Învățare și testare online” a Digitaliada

FOTO: Videoconferință Digitaliada pe Platforma Interactivă „Învățare și testare online”, a Fundației Orange


București, 18 mai 2020. Platforma Digitaliada „Învățare și testare online”, a Fundației Orange, vine în continuare în sprijinul profesorilor și elevilor și adaugă un modul gratuit de videoconferințe, util pentru organizarea cursurilor online.

Astfel, în cadrul platformei a fost integrat Jitsi Meet - o soluție de video conferință, 100% open source si complet criptată.

În plus, până la 1 septembrie 2020, pentru a veni și mai mult în sprijinul învățării online, clienții Orange beneficiază de trafic de date gratuit la accesarea platformei interactive „Învățare și testare online”, inclusiv pentru organizarea și participarea la videoconferințe, dar și a celor peste 2000 de resurse educaționale din www.digitaliada.ro.

         "Am adăugat modulul de videoconferință pentru a răspunde nevoii actuale a elevilor și profesorilor de a comunica și de a menține legătura și prin acest tip de interfață, în contextul suspendării cursurilor școlare. Toate funcționalitățile din Platforma „Învățare și testare online” și gratuitatea la navigare sprijină concret activitatea profesorilor pentru predarea la distanță și permit tuturor elevilor să continue învățarea fără ca această învățare online să se adauge la cheltuielile familiei."
– ioana cristea, manager program digitaliada.

 

Organizarea de videoconferințe poate fi efectuată doar din conturile dedícate Directorilor și Profesorilor, utilizatori ai platformei „Învățare și testare online”, fără a fi necesar ca aceștia să-si creeze un cont suplimentar Jitsi. 


 

Directorii și profesorii vor regăsi în conturile de utilizatori link-uri personalizate și individuale pentru inițierea de videoconferințe, cu parole generate automat.

Din conturile lor, elevii vor folosi link-ul și parola trimise de profesor, pentru acces la cursurile online. Videoconferințele nu sunt limitate ca durată și nici ca număr de participanți. Profesorii pot organiza cursuri pe grupe mici, cu întreaga clasă sau pot invita elevii mai multor clase la același curs online.

De asemenea, pentru o bună organizare, participanții pot comunica și prin funcția „Chat” sau pot anunța când doresc să intervină prin butonul „Ridică mâna”. Profesorii și elevii pot, cu ajutorul funcției „Share screen”, să prezinte diferite materiale în timpul cursurilor online.

 

Încă de la suspendarea cursurilor școlare, Platforma Interactivă Digitaliada „Învățare și testare online” s-a dovedit foarte utilă pentru continuarea procesului educațional în România. Peste 30.000 de elevi, profesori și părinți învață și comunică prin intermediul platformei.

Profesorii și învățătorii creează online teste și teme, elevii parcurg materia, primesc teste și le rezolvă, iar părinții primesc programarea cerințelor și rezultatele obținute de elevi. De asemenea, pentru a veni în sprijinul directorilor si profesorilor, pe platformă se pot genera rapoarte de activitate și de prezență online.

 

Despre Digitaliada
Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor.În cadrul programului, s-a dezvoltat platforma www.digitaliada.ro - un hub online de conținut educațional liber, folosit de elevi și profesori din toată țara. Platforma găzduiește anual concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează crearea de conținut original și open source ce poate fi utilizat în procesul de învățare. Digitaliada se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale.

Despre Fundația Orange
Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. În cei peste 8 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 6,5 milioane de euro in proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate și în proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați www.fundatiaorange.ro și www.digitaliada.ro.